На калъп: Кандидат-депутатът от ГЕРБ Деян Еленков размята изборни пачки на тъмна уличка в Берковица (ВИДЕО)

2 5 721

Шефът на Общинския съвет в Берковица и кандидат-депутат от ГЕРБ за област Монтана Деян Еленков размята пачки на тъмна уличка, за което е подаден сигнал, свързан със съмнения за купуване на гласове, разкри Narod.bg.

В документа, изпратен на местната полиция, пише, че на 4-ти ноември късно вечерта,  Еленков бил забелязан да кара бус, облепен с предизборни плаката из празните улици на Берковица.

В една от тъмните пресечки изненадващо бусът спрял, а до него паркирал сив голф. Въпреки тъмнината сцената и участниците в нея се виждали ясно, тъй като мястото се осветявало от фаровете на леката кола, пише Фрогнюз.

Шофьорът на немското возило бил разпознат като Калин – помощник в кампанията. Според очевидеца Деян слязъл от буса и заедно с Калин минали откъм дясната му седалка. Деян направил знак, прозорецът се отворил и оттам била подадена пачка с пари. Деян я взел, отброил парите, след което я предал на Калин. Секунди по-късно добавил и още банкноти. Подателят на сигнала смята, че сумата била дадена от съпругата на председателя на общинския съвет.

Бусът на гербопитеците се ползва като мобилна черна каса

Реклама

Заради съмнението, че може да се касае за купуване на гласове, той се обадил  на специалния за подобни сигнали телефон на МВР. Патрулен екип малко по-късно накарал подателя да покаже мястото на срещата.

„Казах, че всичко е станало за минути“, пише той. „На следващият ден бях извикан в РПУ-Берковица и разпитан подробно от Димитър Захариев“, пише мъжът.

Той отбелязва притеснителния факт, че бусът продължил да си „работи“ необезпокоявано и през следващите дни. Заради бездействието свидетелят бил принуден да се обърне към директора на полицията в Монтана.

Според местните хора Деян Еленков – кандидат на ГЕРБ за народен представител, бил в роднински отношения с кмета на Берковица Димитранка Каменова, която също е от отровната партия на Бойко Борисов.

Видеото ТУК

2 Коментара
  1. майната казва

    Трудно стана брей ? Трудно се крадат и трудно се раздават крадените пари ! Ама нали трябва, да сме първа политическа сила !? Ние пак ще напълним чекмеджето, само да дойдем!!! Подготвени сме, ще подготвим и други, те престъпниците край нямат ! Ако трябва ВУЗ ще направим и пак ще сме „намба уан“ нали така бе матриал скапан ?

  2. Димка казва

    Пълни глупости

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.