ЧЕГЪРТАЙТЕ в Темида: Съдът пожали приятелка на Цецка Цачева, убила 6 човека в жестока катастрофа

3 5 762

Налага се спешно чегъртане на продажните в Темида! Плевенчанката Цвета Таскова, близка до „майката на нацията” Цецка Цачева, получи едва 4 години затвор, въпреки че при катастрофа уби 6 души и рани още 17, разкри Narod.bg.

Това обаче е окончателното решение на Върховния касационен съд, като запознати обясниха пред „Уикенд”, че и самата Цвета, сдобила се с тази магистратска милост, не е случайна. Тя е от Плевен и е от приятелския кръг около Цецка Цачева. 

Катастрофата с тежките последици става на 13 април 2018 г. на магистрала „Тракия” край Вакарел. Малко по-късно тогавашната пиарка на правосъдното министерство Вероника Антова обявява на всеослушание, че въпросната Цвета Таскова е съгражданка на  министър Цачева, припомнят си очевидци.

Нещо повече, става ясно че шофьорката е приятелка с Десислава Абрашева, която пък е шефката на кабинета на Цецка Цачева. При това Цвета Таскова и Абрашева са в ръководството на неправителствена организация с претенциозното име „Младежко бюро за социални услуги и граждански инициативи”.

Тя е регистрирана в Плевен, като в онези години вече е изпълнила проект, финансиран с пари от Брюксел, свързан с обучение в ромските махали.  По-късно Абрашева напуска НПО-то, понеже пораства работата й като високопоставен държавен служител.

Тя е завършила право и старта на кариерата й съвпада във времето поразително с възхода на Цецка Цачева в политиката. Нищо чудно, бащата на младата юристка е Емил Абрашев, шеф на Адвокатската колегия в Плевен и активист на ГЕРБ в града.

Преди да стане шеф на министерския кабинет Десислава Абрашева е главен експертен сътрудник в дирекция „Пленарни заседания и финални текстове“ на парламента, оглавяван тогава от Цецка Цачева.

При това в колегите й няма съмнение, че е сред най-близките на шефката на Народното събрание, която подпомага кариерата й, а и като цяло винаги е помагала много сърцато на децата на свои близки от Плевен и дори не си е давала зор да го скрива.

Реклама

Ето сега пък се оказва, че съдружничката на Абрашева от онова НПО се измъква само с 4 години затвор, въпреки че е затрила 6 души, като най-младата жертва е едва на 16 години, да не говорим за ранените, които са 17.

 Иначе законът предвижда за подобни деяния от 3 до 12 години. Нищо чудно сега да се окаже, че Цвета Таскова е излежала и част от присъдата си в предварителния арест и така на бърза ръка да получи свобода и отново да се понесе с колата си по магистралите. Друг е въпросът как се живее с мисълта, че си причинил смъртта на толкова много хора.

Катастрофата край Вакарел става след като при изпреварване реното на Цвета Таскова удря странично пътническия автобус. Според обвинението нейната кола се удря в предната лява гума на автобуса, при което той се е завърта надясно и се преобръща в канавката.

Самата тя обяснява, че започнала изпреварване със скорост 110 км/ч и още в началото на маневрата усетила несигурност в реното си, което без причина се насочвало настрани. Опитала да го овладее, но не успяла. Самият автобус е идвал от Бургас и повечето хора в него са пътували към летище София за полет в чужбина.

Още на първа инстанция, близката с толкова влиятелни юристи от кръжеца на Цецка Цачева, получава 4 години, понеже процесът минава при съкратено съдебно следствие, а Цвета Таскова признава вината си.

Това намалява присъдата й с една трета. След това Софийският апелативен съд я оправдава по обвинението за „особено тежък случай”. Да припомним – загиват 6 души, а са ранени 17. Пита се, колко трябва да са жертвите, за да е „ особено тежък” случаят?

При това Цвета Таскова според експертите прави поредица от хаотични действия, при които колата й на два пъти се доближава до автобуса на критично близко разстояние. Втория път се стига и до фаталния удар.

Две години преди да се случи всичко това, Цвета Таскова е имала друго тежко провинение, свързано с употреба на алкохол, става ясно по време на процеса.

3 Коментара
 1. куцата Сийка казва

  жената -мъж ,тук си е теглила две контри, но що тояги е натрошила…..ако се хванат на хоро ,последния няма да чува тъпана

 2. Бай Ландо казва

  Каквото искайте си пишете, но Хубавото Цуре си е много яко и добре подържамо маце.
  Напомня ми като сестра близначка на София Лорен или на Джина Лолобриджида , както изгледаха през 1958 г.

 3. Futurehealth казва

  стволови клетки https://www.future-health.bg/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.