Финансист пред Narod.bg: Бойко Борисов наднича зад ТРИ банки – всяка намаза стотици милиони при ГЕРБ

4 10 482

Оправданието на Бойко Борисов „Аз нямам банка”, е откровена лъжа – сянката на бившия премиер наднича не зад един или два, а зад цели три трезора, които намазаха стотици милиони по времето на ГЕРБ, алармира пред Narod.bg финансист, настоял за анонимност.

Повод за разкритието му стана поредната манипулация на Бойко, който вчера подскочи от думи на вътрешния министър Бойко Рашков, че 60-те милиона, откраднати от парите за автомагистрала „Хемус”, за което първо Narod.bg писа, са минали през „банка на Бойко Борисов”.

По-късно МВР шефът уточни, че трезорът е собственост на бизнесмен, ортак на Борисов в миналото. Narod.bg научи, че това е Младен Михалев – Маджо, като парите са изнесени в чували и сакове от клон на „Интернешънъл Асет банк”.

Любопитно е и друго – колосалната сума е изтеглена на траншове по 1 милион при една и съща касиерка, която очевидно също е в мафиотската игра на гербаджиите.

Освен „Асет банк”, Бойко Борисов има пръст и в банкерския бизнес на бившата си приятелка – 63-годишната Цветанка Бориславова Карагьозова, която се представя като Цветелина Бориславова, подчерта източникът на Narod.bg.

Тук няма случайни хора – нейният баща Борислав Карагьозов е служител на Първо главно управление на Държавна сигурност и работи като техническо лице в български посолства. Майка й пък – Веселина Карагьозова е акционерка в „Кемисол“ АД, Стара Загора – дружество, търгуващо с химически продукти.

Бившият й съпруг Стефан Абаджиев, от когото има две дъщери, е син на Иван Абаджиев, кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП и посланик в Румъния.

Бизнес дамата, която за една нощ се събужда като милионерка, официално стои зад Българо-американска кредитна банка (БАКБ), където пряко притежава 10% от капитала.

Преди да влезе в БАКБ, Цветанка държи 46,78%  от СИбанк, наречена от народа „Цветелинбанк”.

На 27 юли 2009 г. любовникът й Бойко Борисов за сефте става премиер на България. В резултат парите към СИбанк потичат като река.

Реклама

Само за няколко месеца, след като Буци става министър-председател, банката на Цветанка удвоява приходите си от депозити на държавни фирми и печели конкурса за разпространение на винетните стикери през следващите 4 години.

Междувременно „Цветелинбанк” събира от гражданите нереално високи комисионни при плащане на различни държавни такси. Форумите в Интернет са пълни с примери от различни институции.

Хората се възмущават: „В КАТ за около 20 лв. глоба се дължат 2 лева комисионна на СИБанк”; „КАТ Велико Търново – 1 лев такса за издаване на талон „без нарушение“ към шофьорска книжка и три лева банкова такса. 18 лв. за преиздаване на книжката и още три лева такса. Не може с един превод – трябва с два отделни, за да вземат два пъти комисионната. СИБанк – 6 лв. за две минути”.

В София година всички данъци и осигурителни вноски се плащат през СИБанк още от 2006 година. Тогава банката на Цветелина печели конкурс на НАП с обещанието изобщо да не удържа на гражданите такса за превод на суми към държавния бюджет.

По-късно обаче (удобно настанена в монополна позиция) СИБанк едностранно въвежда такса за гражданите. Ръководството на НАП безмълвно приема промяната в условията на договора, с което узаконява принудата над гражданите да плащат надутите комисионни на Цветелина.

Само година по-късно, опоскала, каквото могла, Цветанка Карагьозова продаде изцяло дела си в СИБанк за 141 млн. лв. На сесията на Българската фондова борса в началото на декември същата година са прехвърлени 16% от капитала на СИБанк, като собственик на пакета е станала белгийската финансова групировка KBC, припомни информаторът на Narod.bg.

Каргьозова обаче не стои на сухо – с подкрепата на ГЕРБ, която е управляваща партия – през май 2011, няколко месеца след като продава дела си в СИбанк, гаджето на Баце купува Българо-американската кредитна банка.

Сделката минава през инвестиционното дружество Clever Synergies Investment Fund (CSIF) Jsc. на Бориславова, което взима 49,99% от акциите на БАКБ от Allied Irish Bank.

Така бизнесът с държавни пари продължава – Карагьолоза започва да печели многомилионни обществени поръчки през банката – за доставка на стотици автобуси в София, за екопроекти с пари от ЕС, финансира инициативи на Столична община и т.н.

Третата банка, в която Бойко Борисов дори е акционер, но не директно, а през подставени лица, официално собственост на двама бизнесмени и през миналата година имаше опасност от нейното разклащане. За да се предотврати това и да се опази инвестицията на Мутрата, държавата сключи сделка „кон за кокошка” – даде 140 милиона лева за купи 14 процента собствеността на банката.

Така че приказките на Тиквата, че няма банка, са пълни лъжи – думата му се чува в три банки, които неслучайно просперират по времето на ГЕРБ-диктатурата.

4 Коментара
  1. Банкя Инвестмънт казва

    Петя Славова защо не я споменават?

  2. trifon14.. казва

    Бойче , убав си ! , ама си ПРОЗЗЗ ! Много !!!

  3. Радев казва

    БОКо командваше и държавната Банка за Развитие, май?! Така че е замесен не в 3 бр., а в 4 бр. банки – най-малко!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.