Разбойниците ГЕРБ: Щерката на Младен Маринов лапнала за жълти стотинки джипа на рекетирания Илия Златанов (ДОКУМЕНТИ)

3 12 967

Мутренската сага „Осемте джуджета“ захапа и щерката на шофьора на Мето Илиенски, бивш шеф на МВР и сегашен кандидат за депутат от ГЕРБ Младен Маринов.

Според документи Силвия Маринова е купила джип тойота „Тундра“, който е бил собственост на рекетирания бизнесмен Илия Златанов.

25-годишната Силвия, омъжена за ММА бияча Даниел Илиев, лапнала бижуто от година по-младия от нея боксьор Кристиян Христов. Това е онзи млад мъж, на когото през 2020 г. Илия Златанов е принуден да прехвърли целия си бизнес за производство на асансьори под натиска на адвокат Петьо Петров – Пепи Еврото – бивш шеф на столичното следствие, и жена му Любена.

Кристиян и до днес продължава да се води невписан собственик на асансьорните заводи „Изамет“ в София и Дупница, пише Фрогнюз.

Дъщерята на Младен Маринов придобива луксозното возило на 28 април 2020 г. срещу сумата от 9 хиляди и 200 лева. Проверка в специализирани сайтове показва, че цената на тойота „Тундра” не пада под 40 000 лева.

Любопитното е, че сделката се изповядва в кантората на нотариус Весела Ивчева – същата, която според разследването на АКФ „Осемте джуджета“ подканва Илия Златанов да подпише документите за прехвърляне на бизнеса му с думите: „Господин Златанов, ще подписвате ли? Ако не, да си тръгваме?“.

Същата Ивчева беше избрана за „Нотариус на годината“ на церемония, организирана от несъществуващия вече сайт „Правен свят“, чиито главен редактор Веселин Иванов оглави пресцентъра на главния прокурор Иван Гешев.

Реклама

Историята с джипа, обаче, не приключва до тук. На 24 юни 2020 г., почти два месеца след покупката на джипа, се излъчва първата част от разследването „Осемте джуджета“.

Скандалът е грандиозен. Не е съвсем ясно дали това е причината, но още на следващия ден щерката на Маринов-Силвия решава да се отърве от автомобила. На 25 юни срещу 9000 лева тя прехвърля луксозното возило на друг младеж – 24-годишния Тони Томов.

От документите е видно, че въпросната тойота още веднъж сменя притежателя си. Това се случва на 14 юли 2021 г. На този ден тя отива в ръцете на 47-годишния бизнесмен Мирослав Марков – който е съдружник и управител на транспортна фирма „Булгари груп“ ООД.

Източници от МВР сочат, че Марков е в много близки отношения с бившия министър Младен Маринов. Съдружници в същата фирма са още Рузи Исметов Хайдаров и Красимир Нечев.

В интервю Илия Златанов за първи път разказа за този джип. По думите му, преди да му бъде насилствено взета, тойотата се е намирала в Германия с още 20 автомобила.

Сега джипът, казва Златанов,  се управлява от самия Младен Маринов, като с него обикаля ловните стопанства. Бизнесменът уточни, че цялата информация за движението на возилото в България, е предоставил лично на службите за сигурност.

Предприемачът съобщи още, че братът на Младен Маринов работи като шофьор при Пепи Еврото.

Оказва се, че дъщерята на Младен Маринов, независимо от крехката си 24-годишна възраст, има завиден предприемачески нюх. Тя е участвала в няколко фирми  – “ОЛК ГРУП ИНВЕСТ” ЕООД,“Драгойца Еко Къмпани” ЕООД,  “СИЛНИК КОНСУЛТ” ООД, “МВД – 05” ООД, “С & С КЕТЪРИНГ” ООД, “М ИНВЕСТ 20” ЕООД.

Предметът им на дейност е каквото се сетите – реклама, ресторантьорство, строителство, отдаване под наем, маркетинг, складова дейност, посредничество, комисионерство и агентство, кетъринг, импресарски услуги, автоуслуги, търговия с недвижими имоти и много още.

3 Коментара
  1. !!! казва

    Когато става дума за герберасти, Гешев е сляп и глух.

  2. Ваньо -Мавъра, Драгалевци Сити казва

    Тая засукана и напръщяла девица от пикчара не е ли Джери-Николаевна- по известна всред чалгапростолюдето като “Яката Дупара“???

  3. […] Разбойниците ГЕРБ: Щерката на Младен Маринов лапнала з… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.