ЕКШЪН! Почват проверки на крадените от АМ „Хемус” милиони, изтекли в чували през банка на Бойко Борисов

1 3 412

Лошите времена за крадливата хунта на Бойко Борисов тепърва идват! Финансовият министър Валери Белчев разкри, че започва детайлна проверка на пътя на крадените от магистрала „Хемус” милиони, изтекли през банка, чийто собственик е близък на Бойко Борисов, научи Narod.bg.

Пред „Евроком” Белчев коментира темата за теглените пари на строителния бранш от конкретна банка. Той подчерта, че ще провери случая.

„Не съм запознат с информацията, но ме заинтригувахте. (…) Ще попитам за банката. Надявам се, че ще разбера коя“, измъкна се от конкретика финансист №1.

Реклама

„Очевидно, че за нас не е просто важно да знаем. Важното не е само да се знае името на банката и кой е собственикът. Важното е да се проследи потокът на парите. Не съм проявял интерес към сивия сектор и не съм в течение на това кой какви схеми е въртял, но ще трябва да се заровя и в тези въпроси“, отсече Белчев.

Както първо Narod.bg писа, поне 60 млн. лева за магистрала „Хемус” са изтекли авансово през „Интернешънъл Асет банк” на Младен Михалев – Маджо, основател на СИК, към която групировка през 90-те години се присламчва и Бойко Борисов като момче за всичко – от шофьор до пазач на паркинга.

Вътрешният министър Бойко Рашков вчера потвърди, че „средства, отпуснати от бюджета авансово за строежа на магистрала „Хемус”, са преминали през една банка на Бойко Борисов, със собственика на която той е имал общи фирми”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.