Крадците не спят: Протестиращ пътищар гушнал 125 млн. лева през фирма на жена си – вижте наглостта на Стефан Чайков

4 7 733

Протестиращият срещу служебния кабинет тарикат на ГЕРБ Стефан Чайков, председател на УС на Браншова камара „Пътища“, стои зад 125 милиона лева трашове, които е спечелила фирма на съпругата му Антоанета Чайкова, предаде репортер на Narod.bg.

Фамилията Чайкови „изненадващо” накацали по 41 договора за ремонт на язовири, но сега маститият браншовик се дере срещу властта за пари. За никого не е тайна, че измисленият протест на пътищарите се подхранва с евро по 500 от чекмеджето на Борисов.

Мръсотията лъсна по-рано днес на пресконференцията на МВР по повод изнасянето на 60 млн. лева от „Асет банк” на Младен Михалев – Маджо за строежа на лот 5 на магистрала „Хемус”, за което първо Narod.bg писа.

На срещата с журналисти се повдигна въпросът за шефа на браншовата камара „Пътища” Стефан Чайков, който вчера излезе с остра реакция срещу действията на органите на реда в строителните фирми от Благоевградско, свързани с грабителската схема на ГЕРБ.

Реклама

Още през лятото се оказа, че фирмата на съпругата му Антоанета Чайкова – „Абак ДС“, е взела милиони без конкурс от държавното дружество „Монтажи“ за ремонт на язовири.

Става дума за 41 договора на стойност 125 млн. лв. Тези пари са получени без конкурс и не е ясно каква работа точно е свършена срещу тях, а държавата няма и много опции да си ги получи обратно, тъй като няма реални обезпечения, а застраховки.

Това реално е същата схема, по която „Автомагистрали“ е раздавала пари на строителите фирми за „Хемус“.

„Това са хората, които организират протестите в София. Те не искат парите на българския данъкоплатец да се харчат по закон“, казаха от МВР по време на пресконференцията и поискаха от Чайков да обясни за какво точно протестира.

4 Коментара
 1. анализатор казва

  Нали знаете в Китай как се справят са такава корумпирана-крадлива сган?!

 2. Койчо от Койчово казва

  Боко като е крал, да не бяха крали стотици милиони само за на няколко приближени човека, а да бяха дали на всеки по 100 000 евро, щяха да направят щастливи цяла България и ако не бяха и мачкали хората, щяха да си управляват доживот!

 3. Кака Милка, централен статистически архив казва

  Този честен и почтен усвоител на държавни средства, гражданина Стивън Чайков, не беше ли първи братовчет на Ястребовски и на Соколов от “Опасен чар“?

 4. !!! казва

  Тоя хрантутник и през 90те беше същото лайно, чудно ми е как още никой не го е заклал.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.