Горският на Бойко – Бейзат Яха, давал по 50 000 на месец за гориво на… олигарха на Борисов Вальо Златев

3 7 941

Любимият горски на Бойко – бившият депесар и шуменски феодал Бейзат Яхя, е давал 50 000 лева държавна пара на месец за гориво на „Лукойл” за стопанство „Паламара”, докато в клона на руската компания властваше олигархът Валентин Златев, научи Narod.bg.

Ловното стопанство Паламара, община Венец, бе посетено от десния кандидат-депутат Владислав Панев, който потвърди нашите разкрития.

Илтер Бейзатов – депутат от ГЕРБ в двата къси парламента – е син на местния феодал Бейзат Яхя, бивш тартор в ДПС и любимец на Бойко Борисов, за когото Narod.bg многократно е писал.

Сега се оказа, че синът му – Илтер, когото Баце направи свой депутат, работи в горско стопанство „Паламара” от 2005 година като заместник директор и лесничей.

Информацията до момента беше абсолютна тайна, доколкото синът на Яхя не е идвал особено често в ловното стопанство. Заповедта за уволнение така и не е връчена, защото Илтер първо е бил в болничен, а сега в неплатен отпуск като кандидат-депутат от ГЕРБ.

Реклама

Бейзат Яхя пък си имал кабинет в самото ловно стопанство, където шефовете идвали да му се отчитат, а сивото счетоводство е предавано нагоре по веригата до Борисов.

Този кабинет, пък, е нает от „Тера тур”, фирма на бащата на Валентин Златев – Васил, който има договор за съвместна дейност с „Паламара”. Разбойниците около Буци са оплетени като свински черва.

Самият Бейзат Яхя доскоро беше председател на борда на Североизточно горско предприятие, принципал на „Паламара”.

Като такъв е бил шеф на сина си, да не остава нищо извън семейството.

Докато бяхме в „Паламара” мина полицията на проверка по сигнал, че любимото на Бойко Борисов ловно стопанство харчело за горива от Лукойл по … 50 000 лева на месец.

Да видим и тая проверка докъде ще стигне. Борисов, Златев, Бейзат, Илтер… Еманация на феодалния строй на ГЕРБ. Него трябва да разбием, за да има просперитет за Шуменско и съседните региони, пише Владислав Панев.

3 Коментара
  1. Минчо Гунчев казва

    Любимият горски на Бойко-Тъпото, беше агент Гора- Пейчо Върбанов, който му купи джипката за 200000 лева.Агент от ДС, пазеше агент от ДС.Нямат свършване тези ПЛУЖЕЦИ .

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.