КОШМАРЪТ продължава: Десетки милиони, откраднати от „Хемус”, са преминали през банка на Бойко Борисов!

2 4 929

Кошмарните разкрития около грабежа със строителството на магистрала „Хемус” продължават! Десетки милиони лева са изтекли от българския бюджет с градежа на аутобана, тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, официалният собственик на банката преди години е имал общи фирми с Буци, научи Narod.bg.

Парите са изнасяни от банката в чували, толкова колосален е размерът на кражбата, припомня Narod.bg.

Скандалните факти изнесе вътрешният министър Бойко Рашков, който е в Симеоновград заради кметицата от ГЕРБ Милена Рангелова по подозрение в купуване на гласове. Вече писахме, че синът и съпругът ѝ са в килия, а в техни помещения са открити над 25 000 лева, 3000 евро, британски паунди и списъци с избиратели, които да се напазаруват преди вота на 14 ноември.

Разследването по финансовите престъпления с АМ „Хемус” продължава, очакват се нови арести. Своевременно ще информираме българското общество какво се е случвало в годините назад не само със строителството на „Хемус”, за което, отново ще подчертая, няма абсолютно никакви строителни книжа, подчерта Бойко Рашков.

От думите му научихме още, че „Водно строителство“ и „Агромакс” са сред проверяваните фирми.

Реклама

Вътрешният министър се ядоса, че българският народ се ограбва под претекст, че се строи магистрала.

„Някои от фирмите вече заявиха, че парите не са при тях. Склонен съм да им вярвам, защото един от известните строители на пътищата, извършващ ремонт, от началото на годината досега е превел 21 млн. лв. в ОАЕ.

Питам се кое налага един човек, който строи в България, да изнася парите си в ОАЕ. Надявам се този човек да е спестил парите си от закуски, а не да си ги е присвоил от българите“, посочи още вътрешният министър.

Той не изключи варианта да бъдат задържани и собствениците на проверяваните фирми.

Бойко Рашков призовава прокуратурата да си свърши работата и да поиска от съда постоянни мерки за неотклонение на арестуваните за бруталните кражби на парите на България.

2 Коментара
  1. мъдев казва

    прибирай Рашков ,все един ще предаде четата ,герберунгелите са страхливци ще запеят като канарчета да му мисли главния апаш

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.