Narod.bg го предсказа: Бойко и Фандъкова дават 238 млн. лв. на Кирил Домусчиев и Румен Вълка за боклука, колко милиона ще изчезнат по офшорни сметки?

1 1 996

Narod.bg го предсказа – рекордни милиони от бюджета на София отиват у олигарсите на Бойко Кирил Домусчиев и Румен Гайтански – Вълка за сметопочистване.

Скандалното назначение на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за шеф на столичния Инспекторат има точно такава цел – да следи отпуснатите милиони да се отчетат с подобаващ процент в черната каса на ГЕРБ и в офшорните сметки на любимите на Баце „боклукчии“.

Изританото ченге заради бруталното насилие над протестиращите срещу хунтата миналото лято е поставено на поста по лична заповед на Бойко Борисов, издаде пред Narod.bg отлично информиран източник от Столичния общински съвет, категорично настоял за анонимност.

Сега съвсем в стила на гербаджийската наглост общинският съветник на шайката Димитър Вучев пръв съобщи, че под давлението на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова София вдига разходите за почистване със 17,3 млн. в проектобюджета си за 2022 г. Сумата става колосална – 237,69 млн. или двойно повече, отколкото струваше на данъкоплатците същата услуга преди 10 години.

Не е тайна, че големите фирми, които печелят обществени поръчки за милиони покрай боклука на София, са „Титан”, няколко дружества около братята Кирил и Георги Домусчиеви и фирмите на Румен Гайтански – Вълка.

Олигарсите на Баце от Разград стоят зад „Ай Ес Ви трейд”, което чисти в районите „Средец”, „Студентски” и „Лозенец”, и фирмата „Търговски център Тракия”, която чисти в „Искър”, „Панчарево” и „Кремиковци”.

„Изгрев“, „Слатина“ и „Подуяне”, „Илинден”, „Надежда” и „Сердика” пък са под контрола на „Грийн Партнърс-БКС” ДЗЗД на Румен Вълка.

Невижданата сума от 238 млн. лева ще позволи 38,4% повече миене на улиците, което ще означава и по-голяма обхваната площ, и повече пъти третиране на основните пътни артерии за градския транспорт, за да има по-малко прахово замърсяване, са аргументите на шайката.

В бюджета има и сериозни средства за почистване на междублокови пространства. Отстраняването на снега и леда е за над 27 млн.лв., с които биха се построили 20 детски градини по нормален строителен стандарт и едва десетина по гербаджийския крадлив маниер.

Реклама

Лошата новина обаче е, че липсва конкретика по въпроса с контрола върху количеството и качеството на изпълнение на този грандиозен бюджет за чистота, затова и опасността да бъде „усвоен” от Киро Гела и Румен Вълка по чекмеджета и офшорки остава напълно реална.

А всички ние и сами го виждаме всеки ден. Виждаме и хватките на концесионерите, които събират кофите на ъглите на улиците и така обработват 2 пъти по-малка площ, отколкото се декларира.

Фандъкова сама си призна – не е случайно назначението на бившия шеф на СДВР и главен секретар на МВР за шеф на Столичния инспекторат. 

От него се очаква да отговаря именно за резкия контрол върху боклукчиите – чистачи, а ако не се справя – Фандъкова е категорична, че няма да оцелее дълго на поста си. Строго ще бъде наблюдението и за всякакви корупционни практики, размива ни даскалицата от Самоков, сякаш столичани не знаят каква роля има милиционерът Ивайло Иванов в поредната грабителска схема.

Как стоят нещата на практика в този момент? Де юре почистването на София е възложено на различни фирми, а де факто огромният паричен поток отива в два обръча – на братя Домусчиеви и на Румен Гайтански. Така е и с всички областни градове в страната през последните 10 години.

Те са спечелили концесии в София с обещания за използване само на чисто нови машини за събиране на боклука, миене и снегопочистване.

В реалността, обаче, както всички се убеждаваме, когато срещнем камионите на концесионерите, това изобщо не е вярно. Вместо камиони за чистене, за което са се задължили, те си купуват самолети и яхти, майбаси и ролс-ройси.

Двустранно застрояват и Народния парк Витоша – белия дроб на милионния град. С тези дела дават и „чудесен” пример за екологичната си настройка към живота.

Задачата става още по-сложна заради наредбата, според която в началото на другата година в центъра на столицата и в районите около Южния парк ще могат да се движат само превозни средства с най-висока екологичност. Поради това рискът тези зони да останат непочистени с тази стара техника, с която в момента се обработва София, е огромен.

Поради това по информация от високопоставен източник на „Московска” 33 поне единият от концесионерите е получил 2 забележки, като при трета следва отнемане на сладкия бизнес.

1 Коментар
  1. […] Narod.bg го предсказа: Бойко и Фандъкова дават 238 млн. лв. на… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.