Схема в Narod.bg: Бойко изпрати Ангелкова да следи Вальо Златев в Танзания (СНИМКИ)

0 3 411

Бойко Борисов е изпратил тунингованото недоразумение Николина Ангелкова да следи всяка крачка и бизнес договорка на мултимилионера Валентин Златев в Танзания, докладва запознат със схемата източник на Narod.bg.

От репортаж на танзанийската телевизия лъсна посещението на кандидат-депутатът от ГЕРБ с оперирани нос, устни и уши Николинка Ангелкова и бившия бос на „Лукойл” от Правец.

От местния език се долавят няколко международно популярни думи като „хотели” и „Серенгети”. Известно е, че семейство Златеви са инвеститор в хотели, а Ангелкова беше министър на туризма, освен депутат в предишните три парламента – на финала на последното дълготрайно и в двете краткотрайни Народния събрания.

В първото от тях като зам.-председател на Икономическата комисия и държеше ресора туризъм, но подопечни й бяха и другите бизнеси – от петролния до оръжейния, както и съответното министерство.

Показателно е, че не, ако приемем, че на масата за преговори е българска делегация, а именно Вальо Златев е на челна позиция, т.е., личи кой е шефът.

В друга страна бяха нарекли такава система на йерархия, при която бизнесмен е в доминираща позиция над действащ политик – олигархия. Защото тя е точно това – срастването на бизнеса и политиката с господстващо положение на парите.

Реклама

Липсата на официалност в ранг държавен личи и по факта, че няма делегации, равнопоставени от двете страни на масата, както се прави винаги и навсякъде по света, защото някакъв човек в гръб седи на шефското място. Спрямо него са подредени всички и очевидно става въпрос за частни договорки, които Ангелкова акуратно подслушва, за да докладва на копоя от Банкя.

Бойко пък ще реши какъв ще е делът му от поредния бизнес на Златев, обясни информаторът на Narod.bg.

В задачата се пита, след като става въпрос просто за бизнес, какво точно върши в стаята шефката на софийското областно ръководство на партията на гербопитеците?

Би могло да съществува обяснение, че е там в качеството си на… юрист, какъвто се води за всеобщ присмех на колегите ѝ в правната комисия на последния парламент, които споделяха публично почудата си, тя се е явила някакъв вид консултант на бизнес групата. Ангелкова обаче не е известно да е регистрирана като адвокат, за да има право да го извършва като дейност.

Известно е обаче, че семейният бизнес на съпруга ѝ са недвижимите имоти, а освен Серенгети, островната Танзания има и друг много по-популярен у нас бранд – любимия български курорт Занзибар, където наши предприемачи започнаха строителна дейност.

Дали пък Вальо Златев не планира някой и друг хотел там? Надяваме се да научим от доклада на Ангелкова до Бойко Борисов…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.