ВЪЗМЕЗДИЕ: Почнаха арести заради кражбите от АМ „Хемус”, поне 10 гербаджии вече са в килията

5 6 106

Мащабна акция на ГДБОП, свързана с грабежите покрай строителството на автомагистрала „Хемус“ при ГЕРБ, се провежда в три области на страната тази вечер. По неофициална информация има поне 10 задържани, предаде репортер на Narod.bg.

Проверяват се офиси на фирми, участвали в изграждането на автомагистралата. ГДБОП извършва обиски в различни места в страната, обясни БНР.

Над 20 души са разпитани. Сред задържаните са управители и служители на строителна фирма от Благоевград, твърди в същото време БНТ.  Разследващи влизат в офисите на няколко фирми, които имат договори с дружеството „Автомагистрали“ за строителството на „Хемус“.

Само преди дни, служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков даде да се разбере, че се очакват разкрития за престъпления, свързани със строежите на пътища.

„Сега има данни за престъпления, които миришат на асфалт“, каза още той и допълни, че  прокуратурата и там нищо не е предприела, защото би засегнала интересите на бившите властимащи.

Реклама

„Един известен и велик, може би, жилав пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел 21 млн. лв. в ОАЕ“, каза Рашков, без да назове бизнесмена, нито да отговори дали става дума за средства от печалби или за мръсни пари.

Каза обаче, че това не е единичен случай. По думите на министъра и за този случай в близките дни обществото ще се запознае с фактологията.

Рашков каза още, че нито един от собствениците на пътните фирми, чиито работници протестират, не се е явил в регионалното министерство да докаже с документи, че държавата нещо му дължи.

„Те предпочетоха да изпратят работниците с машините, които доста повредиха настилката в центъра на София“, каза министърът. „Един от тях е този, който така не му е плащала държавата, че е превел 21 млн. лв. в ОАЕ“, вметна той.

И допълни, че има фирми, на които е плащано в аванс да строят участъци, които не са започнати. „Не всяка строителна фирма е могла да влезе в кръга, който да се възползва от това благоразположение на Борисовото правителство“, каза Рашков, оприличавайки ситуацията на „куфарчетата едно време“.

МВР пусна и дрон, за да търси и доказва евентуални престъпления при строежа на магистрала „Хемус“. Полицията демонстрира и рекламира действията си, като дори покани екипи на медиите, които да ги заснемат. Отделно от това пусна и няколко видеоклипа на сайта си.

5 Коментара
 1. Good morning казва

  Boiko pedrasa

 2. българин казва

  Има господ!Г-н Рашков,арести всеки ден,докато някои от тези мерзавци на пропее,как са се връщали пари обратно към шебека от Банкя.На всички в тази държава е ясно за краденето на пари от гербопитеците.

 3. ИСТИНАТА казва

  А, „ДЖИПКАТА“, КОГА???????!!!!!

 4. българин казва

  Г-да,защо ми изтрихте коментара?Вероятно защото изразих мнение,че ще се стегне до патологичния крадец-шебека от Банкя?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.