Бомба в Narod.bg: Бойко купи Корнелия с €5 000 000, прави я премиер след изборите

6 8 481

Корнелия Нинова е сключила тайна договорка с Бойко Борисов и работи подмолно срещу кандидат-президента Румен Радев, твърди сензационно източник на Narod.bg от „Позитано” 20.

Смята се, че Нинова е получила солидна финансова инжекция за подмолното си коалиране с ГЕРБ от прословутото чекмедже с евро и златни кюлчета, като според различните версии сумата, която ѝ е дадена, варира от 5 до 10 милиона евро.

Топлата връзка между Корнелия Нинова и Баце е политологът и социолог Калоян Методиев, който в последната година е най-близкият човек до лидерката на социалистите.

Методиев е собственик на т.нар. „Институт Рего”, който на практика е черната каса на Корнелия Нинова. Схемата е проста – „институтът” сключва договори за услуги с различни корпорации и фирми, легализиращи тлъстите суми, които след това се дават в брой на Нинова.

„В някои жълти вестници се появиха твърдения, че Калоян Методиев е любовник на Корнелия. Това не отговаря на истината – отношенията им са изцяло делови, Методиев е „червеният” Георги Харизанов – той отговаря за парите и не може да му се отрече, че се справя повече от добре”, коментира нашият човек на „Позитано” 20.

Калоян Методиев в продължение на няколко месеца беше началник на кабинета на Румен Радев. Методиев обаче започнал да върти интриги и да се опитва да овладее цялата администрация на „Дондуков” 2 и съответно да организира свой трафик на влияние.

По тази причина влязъл в остри сблъсъци с останалите съветници на президента, включително и с първата дама Десислава Радева. Чашата преляла, когато президентът Радев установил, че Методиев изнася информация от президентството и я доставя на Корнелия Нинова.

Така на 21 септември 2020 г. той бе принуден от държавния глава да подаде оставка. Още на следващия ден Методиев започва да работи с Корнелия Нинова.

Реклама

Според отлично осведоменият източник на Narod.bg в средата на октомври Калоян Методиев организирал тайна среща на Бойко Борисов и Корнелия Нинова в къщата на Баце в Банкя.

Срещата била в ранна съботна сутрин, като Методиев взел забрадената Корнелия с невзрачна шкода и я докарал до имението на Борисов. Там Нинова била убедена да влезе в тайна коалиция с ГЕРБ и ДПС за тези избори, а за целта е била обезпечена със сериозна сума – между 5 и 10 милиона евро.

Според източника ни Борисов поискал от Нинова за втория тур на президентските избори, ако има такъв, да призове електората си да гласува „по съвест”, като по този начин се разграничи от Румен Радев.

Формалният повод щял да бъде „неясната му позиция по отношение на Русия” и „скандалът с гражданството на Кирил Петков”. Именно с договорката на Корнелия с Баце може да се обясни необичайното противопоставяне на лидерката на БСП с държавния глава.

Нинова обаче не е получила само пари от Баце. На червената харпия е обещано да бъде подкрепена за министър-председател след изборите на 14 ноември.

Планът бил следния: БСП обезателно трябвало да мобилизира електората си, за да може социалистите да са втора сила на вота с резултат между 18 и 20% резултат. Това щяло да стане сравнително лесно, защото и без това МВР щяло да е съсредоточено в изборните търговци на ГЕРБ и ДПС и да не обръща внимание на брокерите, работещи за „червените”.

Така, ако ГЕРБ са първа политическа сила, както сочат всички социологически агенции, те щели да върнат мандата след „победата” на 14 ноември.

Вторият мандат се полагал на БСП и Корнелия щяла да състави „правителство на националното съгласие”, на което премиер да е лично тя. Този кабинет щял да бъде подкрепен с гласовете на ГЕРБ и ДПС, тъй като трите партии заедно се очаква да имат между 122 и 128 мандата от общо 240 депутатски места.

6 Коментара
 1. qzp казва

  Не вярвам, но от Корнито и БСП-то може да се очаква всичко. Заради тях боклука, простак, психично болен диктатор,………от Банкя е на власт 12 години.

 2. ИСТИНАТА казва

  Има ЛОГИКА в този коментар, защото какво означава това БЪЛГАРИТЕ да дават 24 % на ОПГ „герб“?! Толкова ли ГЛУПАВИ ни СМЯТАТ, след МНОЖЕСТВОТО ГИГАНСКИ РАЗКРИТИЯ за КОРУПЦИЯ и КРАЖБИ ИЗНЕСЕНИ от кой ли не за „управлението“ на „герб“ !?!?! Ако пък тези 24 % са истина, то ТЕ могат да бъдат само ако ОПГ-то е ОПГ „герб-дпс-бсп“!!! ТАМ в тези 24 % е ГЛАВАТА на МАФИЯТА, проценти ОСИГУРЕНИ от „професорите-математици“ Константинови!!! ТОВА ТРЯБВА да бъдат ВСИЧКИ ПРОЦЕНТИ давани за „герб“+“ дпс“+“бсп“=24%, НИТО ПРОЦЕНТ ПОВЕЧЕ!!! Тогава можем да говорим за ПРОМЯНА!!! НАРОДЕ????

 3. Недев казва

  С такива медиини подвизи и информация от „сигурен “ источник може да бъде очернен и БОГ. Досега таланти в нашите медии откривам само и единствено в създаване на фалшификати, на очерняне по поръчка и на всевъзможни манипулации. Много е ниско нивото на нашите медии, не 111 място и него не заслужаваме. А простия и дебилизиран народец лесно се манипулира. Няма не само да се оправим, ние си заслужаваме презряното положение. Бясна русофобия, елементарно не разбиране на геополитическите процеси и разбира се винаги на грешната страна. СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН просто защото имах и имам възможността да сравнявам. а цитирането на чужди независими источници и признати авторитети е почти безполезно.

 4. Мерджан Ходжа казва

  Турих боб. Корделия няма да е началник. Лошо ако иска.

 5. Локо Сф. от 1956 казва

  До сега смятах, че Народ.бг е медия, подкрепящи движения , партии, граждани и всичко което е против пагубната политика на ГЕРБ като бивши управляващи. С изнесеното по-горе, без да се посочва източника на провокиращото изписаната подробно завера между Нинова-БСП и Борисов-ГЕРБ е повече от фантастика. Защо се внушава и представя тази провокация за истина. Каква Ви е целта ръководители на Народ.бг.Отговорете и кой Ви плати за изнесеното.

 6. […] Бомба в Narod.bg: Бойко купи Корнелия с €5 000 000, прави я прем… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.