Писмо до Narod.bg: Вирусът стяга редиците на гробокопачите ГЕРБ-ДПС, чака ни диво отмъщение

1 5 464

Уважаем екип на Narod.bg, предоставям на вниманието ви този мой текст, който ми се струва резонен в дните преди изборите. Ще се радвам, ако решите да го публикувате във вашия сайт. С най-добри пожелания:
културологът Милена Върбанова.

Така започва писмо до сайта от историка от Враца, чиято драматична история вече разказахме. Милена Върбанова смята, че мерките срещу коронавируса играят обединяващ фактор на мафиотската клика ГЕРБ-ДПС, която готви диво отмъщение на българския народ, ако успее отново да се докопа до властта сред вота на 14 ноември.

Предлагаме ви пълния текст на писмото без редакторска намеса:

За всеки нормален човек със средна интелигентност е ясно, че досега служебното правителство отбиваше атаките на международния медицински тероризъм, за да съхрани достойнството и спокойствието на българските граждани, както и техните конституционни свободи.

Явно обаче натискът е станал неистов, щом служебният кабинет бе принуден да предприеме редица непопулярни мерки, които наред с всички останали негативи, могат да рязко да намалят изборната активност в деня на изборите.
Какво имам предвид?
Снощи, за първи път от много месеци насам, гледах „новинарската емисия“ на btv – телевизията с най-отявлен антибългарски профил, според мен.

Както и предполагах, дори в Деня на будителите, тя започна с опустошителните заклинания за Ковид 19 и продължи тягостно да ни занимава с „пандемията“ до последните минути, когато, сякаш насила и с височайша незаинтересованост, все пак благоволи да пусне няколко мижави кадъра от отбелязването на празника.

Но думата ми е за друго – btv ( а вероятно и всички медии) разпространи становището на кабинета, че изборите могат да се проведат в „нормална обстановка“, но гласоподавателите обезателно трябва да са с маски, да използват дезинфекционни средства, да се намират на метър и половина разстояние един от друг и някакви  хора “ да им мерят температурата“.

Това нормално протичане на изборите ли е? Това е отношение към гражданите  като към стадо, като към потенциални обвиняеми или арестанти. И без съмнение, мнозина ще се откажат да бъдат действащи  лица в подобен фарс – най-вече от самоуважение.

Хайде, за дезинфектантите и маските – както и да е, макар че липсата на една маска – забравена или изгубена – може да стане причина за кавги и обиди – обиди към човека, дошъл да упражни правото си на глас – знаем балканските си нрави.

Маските трябва да са осигурени в самата изборна зала. Но я си представете случаите – а те със сигурност няма да бъдат единични – когато у  гласоподавателя се открие леко повишена температура? Какво ще го правят “ компетентните органи“? Как ще се отнесат към “ нарушителя“? Ще го пратят на задължителен тест? Ще го карантинират? Едно е ясно – няма да го допуснат да гласува.

Реклама

Тази възможност да се издевателства над личността на гражданите в деня, когато те имат правото във висша степен да се почувстват суверен, ще откаже мнозина да отидат до избирателните урни.

Представете си сега възрастен човек, чийто вървеж е несигурен и който трябва да бъде подкрепен от близките си, когато върви по коридорите на сградата и влиза в залата на изборната секция. Как този човек и близките му ще отстоят на дистанция един от друг? Те също ще станат обект на укори и крясъци от страна на “ упълномощените“.

Самата мисъл за подобна възможност, ще накара възрастните хора да се откажат от гласуване. А, както знаем, изборната активност, доколкото изобщо я има в България, се дължи преди всичко на възрастните ни бащи и майки.
Такъв спад на броя на избирателите, породен от страха от уронване на човешкото им достойнство и всячески други неприятности, ще се наблюдава само по отношение на симпатизантите на политическите сили, застъпници на промяната, срещу убийственото статукво на ГЕРБ и ДПС.

За всички е ясно, че членовете на  ГЕРБ и ДПС, администрацията, “ правосъдната система, по-низшите рангове на полицията и платените малцинствени гласове, ще се запътят под строй към урните.

Ужасът от възмездие, желанието да запазят и умножат награбеното, както и жаждата за реванш след предишните два изборни тура, очевидно ги кара яростно да стегнат редиците си.

Достойнството никога не е играло роля в техните действия, налице е само колосален страх, че завинаги ще загубят властта и българският народ ще им потърси отговорност за унищожението на държавата. Не дори „страх“, а „гърч“, както предпочита да се изразява техният тартор.

Представяте ли си какъв чудовищен терор ще се развихри, ако ГЕРБ спечели изборите, поради недостатъчна изборна активност на опонентите?

Ще разберем, че локдауните, изтръгването на пейки от парковете и преследването на “ тарикатите“, излезли на разходка или на посещение на болните си родители – са били просто разгрявка, преди “ сериозната програма“?

Има ли български наивник, който наистина вярва, че гербаджиите са се загрижили за неговото здраве?
Ето защо се обръщам към служебното правителство в качеството си на българска гражданка:

Господа, дръжте се твърдо, бъдете българи, защитете своя народ!
Гражданите трябва да отидат до урните и да дадат своя глас в пълно спокойствие, чувствайки вашата закрила! Тези избори са изключително важни, те са рубеж, който не трябва да бъде предаван! Нормалното им и честно протичане ще даде последната възможност да възкресим Отечеството!

Милена Върбанова, историк и културолог, специално за Narod.bg

1 Коментар

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.