Социолог: Забравете за кабинет на ГЕРБ, новият-стар президент се казва Румен Радев

3 14 917

Организираната престъпна група ГЕРБ няма да състави правителство, каруцарският език на Бойко Борисов вече гони избиратели. Същевременно новият-стар президент ще се казва Румен Радев, държавният глава няма сериозна конкуренция на вота на 14 ноември, научи Narod.bg.

Няма проучвания, които да показват друг победител освен ГЕРБ. Но в същото време знаем, че ГЕРБ ще остане в изолация на базата на заявките на всички останали политически играчи, коментира социологът Васил Тончев, директор на „Сова Харис“ по „Фокус“.

„Изборите в голяма степен ще са с аналог от това, което бяха предишните и по-предишните. Някакво съществено разместване на предпочитанията на този етап не регистрираме в нашите проучвания.

Все пак това взаимно оплюване, този политически език, който е много близък до махленския, който забелязваме по върха на нашата политика, според мен ще доведе до това да има известен отлив от гласоподаватели“, прогнозира той.

Реклама

Васил Тончев отбеляза, че между двата лагера – този на статуквото и този на протеста има известен паритет.

По отношение на президентския вот Васил Тончев отбеляза, че настоящият президент Румен Радев със сигурност ще претърпи известни щети заради кризата с коронавируса, но те няма да са съществени.

„Не се очертава силен алтернативен кандидат, който да е алтернатива на сегашния президент, така че неговата подкрепа в момента е в такива размери, че въпреки щетите той си остава абсолютен фаворит за спечелването на втори мандат, тъй като целият протестен вот, който е значителен, плюс левите избиратели, е около 60%.

Няма сила или възможност, или някаква консолидация от другата страна, която да може да им противостои“, прогнозира социологът Васил Тончев.

3 Коментара
  1. Затвор за тиквата казва

    Не, баце не е наясно, че повече няма да помирише премиерския пост. Баце си мисли, че може да му се размине и да управлява вечно. Баце е шизофреник и си живее в неговия розов свят, в който само някакъв шофьор на самолет му нарушава от време, на време спокойния сън.

  2. Юлиян Стоянов казва

    Радев щеостане в историята като БЪЛГАРОУБИЕЦ! Нека моли Бог за прошка, че с неадекватното си поведение и отказ от действие погуби толкова хора……..

  3. Станински казва

    Кого е убил Радев бе льольо !? Ти знаеш ли какви са му правомощията !?Най- свестният български политик и държавник,от много време насам !? А, ти не преяждай с тикви, щото явно ти вредят !?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.