Само в Narod.bg: Шефът на БОП-Хасково изчегъртан! Атанас Куртов пои Бойко в своята кръчма в Любимец и спуска чадър над ГЕРБ-кражбите (СНИМКИ)

0 8 090

Шефът на регионалната дирекция „Борба с организираната престъпност“ в Хасково Атанас Георгиев Куртов е изчегъртан! Топ ченгето на хунтата ГЕРБ, което държи любимата кръчма на Бойко Борисов в митничарския град Любимец, е махнат преди два дни, разкри източник на Narod.bg от областния град.

Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков на мястото на Куртев е назначен Николай Бакърджиев като временно изпълняващ длъжността началник на отдела за борба с организираната престъпност.

Досега Бакърджиев беше инспектор в БОП – Хасково. Той поема поста от компрометирания Атанас Куртов, който бе поставен лично от Бойко Борисов на поста през юли 2019 г. с една-единствена задача – да прикрива престъпленията на организираната престъпна група ГЕРБ, категоричен е информаторът на Narod.bg.

До лятото на 2019 г. Атанас Куртов работел като полицай в Свиленград, като същевременно върти бистро „Джани“ на центъра на Любимец – пл. „3-и март“. Официално кръчмата се води на съпругата му, но на всички в родния му град е ясно, че шефът е ченгето на Баце.

Реклама

Ненадейно любимият кръчмар на Буци е пратен на високия пост шеф на Борба с организираната престъпност с единствената задача да покрива престъпленията на гербаджиите, категоричен бе източникът на Narod.bg.

Не е ясно как от редово ченге Атанас Куртов израства за една нощ до шеф на БОП-а в областния център Хасково с ясните задачи да държи плътен чадър над безобразията на гербопитеците в региона, чуди се източникът на Narod.bg.

Интересен факт е, че братът на изритания бопаджия – Мариян Куртев, е граничен полицай. И той като Атанас държи кръчма в къщата с в Любимец. Бащата на униформените братя пък е пенсионират катаджия.

В началото на юли – само седмица преди вторите предсрочни избори, тарторът на шайката ГЕРБ изненадващо се метна на килимчето пред турския президент Реджеп Ердоган с необявена предавателно визита.

На връщане от южната съседка Тиквата спрял в бистро „Джани“ на Атанас Куртев, където гледал мач и бил бира с тънки мезета, навлезе в детайли информаторът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.