Само в Narod.bg: Касички на ГЕРБ въртят петролна контрабанда по границата с Турция! НАП да провери с щеки бензиностанции „Енерджи“ (сред замесените е и племенник на ченге от БОП)

0 5 647

Касички на ГЕРБ въртят контрабандна схема с горива по границата с Турция. Далаверата, доскоро под пряката закрила на МВР в последния кабинет на Бойко Борисов , включва цяла верига фирми, които притежават бензиностанции предимно около големите ГКПП по южната граница, разкри ексклузивно пред Narod.bg източник от НАП, ангажиран с разследването, което тече срещу измамниците от котилото на Баце.

Данъчният инспектор сподели, че дотук в грандиозната далавера, ощетяваща бюджета, са лъснали две големи фирми – „Интерспийд“ ЕООД на Димитър Тодоров Хаджидимитров, и „ВАМ петрол“, собственост на 52-годишния Марко Василев Петраков, племенник на шефа на „Борба с организираната престъпност“ в родния се Пазарджик, която притежава веригата бензиностанции „Енерджи“, влезе в детайли източникът на Narod.bg.

Проверката ни показа, че „Интерспийд“ официално е собственост на 48-годишния Димитър Тодоров Хаджидимитров – Митко.

Как върви далаверата за милиони?

Реклама

И двете дружества, превърнати в касички за ГЕРБ, с чийто „вноски“ в черната партийна каса се купуват избори през последното десетилетие, освен във вътрешността на страната, притежават бензиностанции по границата, на които хилядите турски тирове, отиващи и връщащи се от Европа, зареждат дизел без никакви документи и сертификати, съответно на доста по-ниска от пазарната цена.

Така фирмите от обръча на ГЕРБ спестява плащане на акциз, а бензиностанциите на гербопитеците пестят от ДДС, като подават фалшиви данни към НАП и митницитекатегоричен е информаторът на Narod.bg.

Ако държавата има интерес да прекъсне измамата за милиони, нека шефът на НАП Румен Спецов и на Агенция „Митници“ Павел Тонев разпоредят внезапна проверка с щеки – специални измервателни уреди, в резервоарите на бензиностанции „Енерджи“ ще станат очевидни несъответствията между декларираните пред държавата количества и реалните наличности.

Ако Спецов и Тонев искант наистина да разплетат корупционния възел, акцията трябва да остане скрита от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари (МКЦПККДРСТ) към ГДБОП, който е „пробит“ от калинки на Бойко, чиято работа е да не разкриват престъпленията на касичките на ГЕРБ, посъветва данъчният пред Narod.bg.

Участниците в схемата:

Светла Дебелата, Димитър Хадджидимитров – Митко, Марко Петраков и самият Бойко Борисов, който е наясно в детайли с порочната схема. Данни за злоупотребите не са от вчера, в пазарджишкия окръжен съд дори има заведени дела за фалшивото гориво, което предлага веригата „Енерджи“, въпреки това скубането на милиони от бюджета продължава и в момента, призна източникът на Narod.bg от средите на НАП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.