Само в Narod.bg: Бойко лично спрял акция на ДАНС срещу Тодор Попов (кметът на Пазарджик откраднал милиони с консервацията на тракийски могили)

1 7 130

Бойко Борисов лично прекратил планирана акция на ДАНС срещу кражбите за милиони от близкия му кмет на Пазарджик Тодор Попов, заловен преди дни надрусан и пиян зад волана на своя джип мерцедес за 130 000 лева, съобщи пред Narod.bg високопоставен източник от общината.

По план операцията е трябвало да бъде проведена миналата 2020 г., когато премиер бе „обичаният” от народа Борисов, получил прякора Тиквата. След като му подшушнали, че спецслужбата се готви да удари община Пазарджик с тотална проверка на бюджета и обществените поръчки, Баце заповядал ДАНС да се оттегли и да не се занимава с крадливия кмет.

По повод акцията по-рано днес, когато в кметството нахлуха екипи на ДАНС, МВР и НАП, главният счетоводител и шеф на Дирекция „Бюджет и общинска собственост” Георги Гайдаров крещял по коридорите „Тия ако докопат документите, майката ни ще е*ат”, описа драматичната ситуация информаторът на Narod.bg от администрацията в Пазарджик.

Реклама

Драмата с пещерския тарикат Тошко Попов има своя предистория това лято, когато 7 или 8 шефове на общински дружества хвърлили оставка с думите: „Заради далаверите на Тодор Попов и кръжеца около него нямаме намерение да влизаме в затвора”.

Тогава кметът тихомълком назначил покорни калинки на овакантените постове без провеждането на конкурси.

Криминалист обясни пред Narod.bg, че проверката е по сигнал за изчезнали много милиони предимно по линия на културно-историческото наследство, като парите са „правилно усвоени” и превърнати в имоти и лимузини за кмета и престъпния му екип покрай консервиране на тракийски могили край Пазарджик.

Очаквайте продължение на безобразията на Тодор Попов – как се издържат съпруга и две любовници

1 Коментар
  1. Рижаков казва

    Каскетната заспала прокуратура да прочете чл.288 и чл.294 от НК.Да образува ДП,което лично да се разследва от прокурор,да привика агентите от ДАНС на разпит пред съдия, да изземе секретнитеи явни документи подкрепящи свидетелските показания на ДАНС. Да задържи бившия председател на ДАНС,и директорите на дирекция икономика и да ги разпитат пред съдия.Ако говорят против тиквата стават свидетели и арестуват тиквата.Ако мълчат,поемат товарът на гърба си и отиват те в ареста.Точно,чисто и ясно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.