Огън по команда: ВМРО обжалва решенията на Кирил Петков, глутницата ГЕРБ заръфа Румен Радев

4 1 307

Решението на Конституционния съд (КС), с което бе постановено, че Кирил Петков е бил назначен за министър в нарушение на основния закон, даде на партиите от шайката повод да атакуват като по команда и бившия министър, и президента Румен Радев.

Излязло в средата на предизборната кампания, решението стана част от арсенала на съдружните ГЕРБ и ВМРО, чиито лидери Бойко Борисов и Красимир Каракачанов крадяха в коалиция само допреди няколко месеца, припомня Narod.bg.

Кандидатът на Баце за президент Анастас Герджиков обяви, че е недопустимо конституцията да бъде нарушавана от президента. Той заяви, че Радев е знаел за канадското гражданство на Петков, но въпреки това го е подкрепил.

Реклама

„Нямаше да има проблем, ако г-н Радев беше казал, че е бил подведен и че не е знаел за двойното гражданство на Кирил Петков. Но той още в началото потвърди, че е бил наясно със случая, обаче смята, че не трябва да се гледа формално на конституционните разпоредби.

Как българските граждани да вярват, че имаме върховенство на правото и че никой не е над закона, когато българският президент не смята за нужно да спазва основния закон на страната“, заяви той.

В същия тон се изказа и лидерът на глутницата Бойко Борисов, който бе на предизборна софра в Русе. Оттам Баце заяви поредната очеизбождаща лъжа – че само искал да се спазва върховенството на закона.

„Радев как не е знаел за декларацията. Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи, които уж са най-великите. Кирил Петков в началото може да не е знаел, но като е разбрал не е реагирал. Радев обаче е знаел и затова поиска КС да прекрати делото”, опитва се да хапе президента пожарникарят от СИК.

4 Коментара
 1. Затвор за казва

  клетвопрестниците Киро Лъжеца и Радев с юмрука!

 2. Пешо плагиата казва

  Щом със спец-акцията са се хванали ДС-МВРо-оските „юристи“ д-ра по междунарсодно ПРАВО на ЮЗУни караПрас с Джандбаз, Контрера, Сиди, ….. – провала е гарантиран!!!

 3. Абе, казва

  Първо в затвора Буци и Гешо за милиардите,пък после ще видим за гражданствата…

 4. Я казва

  Всичко това ще се преподпише и от новият Министър и въпроса е приключен! Стига сте плакали за крадците който окрадоха България е последните 30 години! Появи се един свестен и бързате да го оплюете, но номера ви няма да мине. герб ще се разпадне скоро защото тя е партия на крадците които скоро няма да има откъде да крадат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.