Теч на документи в Narod.bg: ГЕРБ с опорки срещу Румен Радев и график за провокации! Бойко „забрави” АЕЦ „Белене”, заповяда да се говори само за „Козлодуй” (ЧАСТ ВТОРА)

1 2 149

Безпрецедентният теч на документи от централата на ГЕРБ, предадени в редакцията на Narod.bg от висш гербаджия, запознат отвътре с всичко случващо се в мафиотската партия, показа какви са плановете на шайката за атака срещу Румен Радев и служебния кабинет до изборите на 14 ноември.

В първата част от документите ви показахме как Бойко Борисов планира удари срещу държавния глава, заканил се на мутрите, като включи кризата с кораба Vera Su и изтърканата опорка с гражданството на бившия икономически министър в първия служебен кабинет Кирил Петков.

Втората част касае сектор „енергетика” и любимите на Мутрата магистрали, от строежа на които шайката открадна няколко милиарда лева чрез компрометирани обществени поръчки.В спуснатите до гербопитеците опорки, които трябва да се рансират при всяко медийно участие до вота, Бойко изведнъж забрави АЕЦ „Белене” и заповядва да се говори само за „Козлодуй”.

„Мисля, че АЕЦ „Белене” би бил един много красив проект“. С такива и подобни фрази бившият премиер Бойко Борисов в продължение на три години се опитваше да убеди обществото, че огромната инвестиция от над 20 млрд. лв. в нова ядрена централа край Белене си заслужава.

Днес обаче Борисов не иска да помни нито думите си, нито многобройните посещения на площадката, нито дори решенията, които правителството и депутатите от ГЕРБ са взели.

Реклама

Без какъвто и да е намек за усилията по съживяване на АЕЦ „Белене“ и за организирането на процедури за привличане на инвеститори в края на своя мандат – през януари 2021 г., шайката ГЕРБ разпространи съобщение, от което става ясно, че платените и доставени два руски реактора за втората ядрена централа всъщност ще се ползват за 7-и и 8-и блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Това по принцип е далеч по-разумно, икономически изгодно и целесъобразно от енергийна гледна точка, отколкото да се строи изцяло нова АЕЦ.

Каква обаче е причината премиерът Борисов да направи този остър завой, при това без обяснение на смяната в политиката си? Очевидният мотив е страхът за собственото му политическо оцеляване на фона на наближаващите тогава избори.

Защото прекалено му залитане към Русия с „Турски поток“ и АЕЦ „Белене“, смяната на обитателите на Белия дом и промяната на тона в Брюксел в един момент ще му излязат през носа.

Сега „Белене” е забравена, в опорките на Баце вече се говори само за новите два блока на АЕЦ „Козлодуй” и всичко, естествено, се представя така, сякаш Румен Радев е управлявал държавата през последното десетилетие, а не сикаджията от Банкя.

1 Коментар
  1. х74хд казва

    Нищо не пречи да се построят и двете централи – и Белене и Козлодуй, дори е още по-добре, ще има повече ток! A ток винаги ще се търси.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.