Само в Narod.bg: Мафията ГЕРБ – прилики и разлики с Коза Ностра (ИЗСЛЕДВАНЕ)

2 3 019

Историкът Милена Върбанова, за която вече разказахме как брутално е ограбена от шайката на Бойко, изстреляла за консул в Милано медсестрата Таня Димитрова само заради връзките ѝ в ГЕРБ, подаде нов сигнал до Narod.bg.

Културологът предложи да публикуваме нейно изследване какви да допирните точки между разбойниците- гербопитеци и сицилианската мафия, публикуваме пълния текст:

Уважаем екип,  

Благодаря за публикацията на моята  статия!

Смея да ви предложа и едно сравнение между сицилианската и гербаджийската мафия ( и всякаквите мафии, които управляваха България в продължение на 32 години ). Сравнението не е в полза на българските овластени мафиоти.

Желая ви успешна седмица!

Милена Върбанова

Ето и самото изследване:

Българските медии често сравняват италианската мафия и специално Коза Ностра – сицилианската организация – с нашите компрадорски грабителски властови върхушки и най-вече – с ГЕРБ. В този текст ще изложа няколко пункта, които доказват, че подобно сравнение не е много точно – и за българските „мафиоти“ звучи като незаслужен комплимент.

1. Сицилианската мафия се създава като тайна организация за борба на изконното сиканско ( секулско ) население с нашествениците гърци в епохата на гръцката колонизация на острова. Повсеместно е разпространена легендата, че мафията се е зародила като ядро за борба с французите в краткия период на владичеството на Анжуйската династия през 1266 – 1282 г., но това съвсем не е така.

За древния произход на мафията свидетелства – освен всичко друго – и старинното й название, което изясних преди пет години – в кн.“Връх България“( 2016 ) и “ Атланти и чудовища“ ( 2018 ). Измисляни са всякакви версии за произхода и значението на словото „мафия“, които неминуемо се провалят, защото нямат нищо общо с истината.

Просто доскоро никому не бе хрумвало да се зарови в “ Историческа библиотека“ на Диодор Сикул ( Сицилийски ) и да прочете, че подир Троянската война, група критяни акостират на острова и създават при р.Енгией едноименен град, в който построяват храм на най-почитаните критски божества – Майките – Матья. Храм, който става средоточие на местното население.

В течение на времето, произношението на думата „майки – матья “ леко е изопачено и се превръща в “ мафия“. Така бива наречена и нелегалната организация за борба с първите нашественици – гърците, която по-късно се превръща в организация срещу всякакви завоеватели. А  такива не са липсвали – араби, нормани, шваби, французи, испанци. За нашественици сицилианците смятат и дошлите „от континента“ италианци.

Реклама

Следователно в своите начала мафията е организация на коренните жители срещу нашествениците. Това дава отражение върху цялостния й профил.

2. Сицилианската Коза Ностра, както калабрийската Ндрангета и неаполитанската Камора ( в по- малка степен ), имат Кодекс на честта – прословутото Codice d“ onore.

То включва не само омертата, но и уважение към по-възрастните членове и изобщо към старите хора, абсолютно подчинение на Capo ( Don, Padrigno ), безусловна субординация, растеж в организацията само въз основа на личните качества, абсолютна забрана на предателството под страх от избиване на цялото семейство, без жените и децата – „le donne e i bambini non si toccano“ – принцип, нарушен от Тото Риина и Джовани Бруска, с което те си навлякоха гнева на всички мафиоти.

Следователно в мафията не са влизали случайни елементи, крадци, убийци, фалшификатори и изобщо типове с лоша репутация. Тя не е организация за мародерство, не е разбойническа банда.

Мафиотът задължително трябва да е известен в обществото като почтен. Извършването на убийство може да бъде наредено на мафиотския “ войник“ само от висшестоящ мафиот, който приема заповеди от Дона ( Кръстника).

3.Мафията не управлява директно. Тя подкупва политици, които работят в неин интерес.

4. Мафиотите – дори и най-издигнатите, дори и самият Дон или Capo dei tutti Capi – нямат право да парадират с богатство. Напротив, преди сегашната епоха, те не са били богати хора.

Удивителен пример за такава въздържаност, която стига до аскетизъм, е Бернардо Провенцано, шеф на клана на корлеонезите, а след мафиотската война, достигнал до заветната титла Capo dei tutti capi. Провенцано бе арестуван през 2006 г. в една землянка в района на Корлеоне, където бе прекарал десетилетия наред ( вярно, че се е крил от издайници ), в крайно оскъдна, спартанска обстановка.

Обзавеждането се е състояло от нар и подобие на маса. Хранил се е с мляко, сирене и селски хляб, носени му от верни овчари, на които е давал кратки бележки, написани на листчета – така е управлявал империята си. Поразена бях от факта, че Провенцано не се е разделял с Библията си, четял я всяка нощ и е написал дълги разсъждения върху нея. Това явно говори за съвест и угризения.

5. Мафиотите не се занимават с наркотици ( поне доскоро тоя вид търговия е била напълно забранена от организацията).

Днес някои от тези закони са престъпени  от новите мафиоти. В света вилнее безобразна, неистова, престъпност, човешките ценности се отричат с нагъл  присмех, потъпкват се с брутално насилие.

Всяка организация, създадена някога с чиста цел, е изродена в своя антипод. Но мафията в Италия и Сицилия не заема първо място нито в грабежите, нито в убийствата, нито в предателствата и цинизма.

Българските лумпенски върхушки, които продадоха Отечеството и излочиха неговата кръв, са несравнимо по-престъпни от нея.

Не, те не могат да бъдат наречени „мафия“, защото представляват шайка пладнешки разбойници, които без капка угризение продават и „майки“ и деца. Те никога не са имали идеал.

Те са лишени от всякакво подобие на чест. Понятието Родина им е напълно чуждо. Те са формирани като престъпен сговор с цел грабеж и унищожение на държавата. И нищо друго.

2 Коментара
  1. майната казва

    Чудя се още, как ще ги стигнем американците ? Няма нито един осъден за злодеяния, кражби и продажничество сред управляващите ? Това пряко казва – ние сме едно, ОБЕДИНЕНИ от идеята да ликвидират България !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.