Ето ги пипалата на ГЕРБ – партията „октопод”: рекет, заплахи, побоища (ПРИМЕРИ за съда)

1 4 186

Хищният морски обитател октоподът минава за символ на мафията. В Черно море той не се среща, но това не значи, че не вирее в нашите политически ширини. Българският октопод е партията ГЕРБ, която продължава да пуска пипалата си навсякъде из обществения живот, особено сега, в поредната предизборна кампания.

Буквално миналата седмица в медиите бе разкрито, че избиратели в провинциален град били заплашвани с уволнения и блокаж на обществени услуги, ако не гласуват за ГЕРБ.

Учителки се осмелили да отидат на площада за среща с водещи фигури на една от избираемите партии, но признали пред тях, че ги е страх да не ги уволнят, задето са се появили на срещата. В друг град пък човек специално записвал имената на хората, излезли на предизборна среща със същата партия. Този човек е като вендуза от някои от пипалата на гербаджийския октопод.

След редовните парламентарните избори през април медиите, включително ДУМА, съобщиха за побоя над кмета Благомир Станев на каварненското село Бегун, извършен в ранните часове на 5 април от местни активисти на ГЕРБ заради ниския изборен резултат там.

Побоят бил нанесен в гербаджийския офис в Каварна. Подобно на кмета още пет лица подали жалба до ОД на МВР. Самият Станев е от ГЕРБ-СДС, но след случая подал заявление за напускане на партията.

Покрай този случай стана ясно, че пипалата на борисовата партия се опитвали да сграбчват и други лица в града. В телефонно обаждане на същия ден призори бившата кметица и действаща общинска съветничка Нина Ставрева била посъветвана да премине в редиците на ГЕРБ, за да се прекратят делата срещу нея.

Това лято служебното правителство разкри немалко примери за купения вот и административния шантаж на гербаджийския октопод. Неговите пипала в лицето на местни кметове, председатели на общински съвети, партийни активисти, симпатизанти и други „засмукват“ избирателите със заплахи за лишаване от дърва за огрев, от лекарства, от социални помощи или от препитание, ако те не гласуват за партията октопод.

По повод предсрочните избори през юли кандидат-депутатът Людмил Георгиев от видинската листа на БСП разкри пред ДУМА, че много от жителите на малките селища в областта не смеят да идват на предизборни срещи с левицата, защото ще бъдат засечени на улицата, иззад ъгъла, от съседския двор и ще бъдат наклеветени там, където трябва. Ако се провеждат такива срещи, те трябвало да бъдат тайни.

Реклама

Очевидно, така е не само във Видинско и не само с БСП. По думите на Георгиев местните жители са ляво настроени, но от страх да не загубят единствената и може би последната възможност за препитание не идват на такива срещи и са принудени да гласуват за десните гербаджии.

Партията на Борисов е карикатура шедьовър, задето толкова бойко се кичи със съществителното „граждани“ и с прилагателното „европейско“ в своето име. В нея се действа с манталитета на политическия бандитизъм или на кланова държава като Афганистан, а не на демократична страна с развито гражданско съзнание.

В този смисъл мястото на Б.Б. и кликата му е там, а не в България. И ако си сложим ръка на сърцето, трябва да признаем, че заради тях мястото ни всъщност не е съвсем в Евросъюза, защото сме на всички последни места и с нас не се съобразяват.   

А сега да надникнем в световната онлайн енциклопедия Уикипедия. Там пише следното: „Мафията е мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно (чрез корупция, изнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в развитието и нормалното функциониране на държавата и в личните дела на хората“.

А сега кажете страхът на учителките, деянията срещу кмета на село Бегун и други лица в каварненската община, заплахите и изнудванията на избирателите в малките селища не са ли мафиотски? 

Да, политическият октопод на България официално не е засмукал такива типично мафиотски сектори като нарко- и оръжейния трафик, склоняването към проституция, масирания рекет или поглъщането на хазартния бизнес – поне все още няма данни за тези неща. Но това не означава, че той не действа престъпно.

Вече не е тайна, че основното му тяло се държи мафиотски – доказателства са покровителстването на нарушители (случаят „Ало, Ваньо“), подкупите от хазартния бос Васил Божков, пачките банкноти и златни кюлчета в нощното шкафче, за които се твърди, че са натрупани от изнудвани бизнесмени, зловредното влияние върху правораздаването.

Но се оказва, че октоподът ГЕРБ е пуснал пипалата си и по малките населени места, че чак и по селата. Той превърна демокрацията в избор на страха, в рекет на волеизлеянието, в свобода на политическия бандитизъм. Това е не само антиевропейско, това вече е антицивилизационно.

Един текст на Ю. Михалков за Narod.bg

1 Коментар
  1. майната казва

    Каква цивилизация ? На умряло куче, нож да вадиш ? Първи по бедност, първи по смъртност ? Краденето е професия, но не се вързва с управлението ! Какво да кажем, Буци комуниста е това ! Ленин е развил теорията, за задържане на властта, чрез ТЕРОР !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.