Само в Narod.bg: Жената на загиналия пилот майор Терзиев плюе Румен Радев по поръчка на ГЕРБ (9 дни след трагедията „опечалената“ вдовица отиде на кръчма с приятели + СНИМКИ)

1 5 450

Най-после лъснаха истинските мотиви на жената до загиналия пилот майор Валентин Терзиев – Димитрина Попова, която цяло лято обикаля медиите и разиграва ръководството на Министерството на отбраната,  комисията по авиокатастрофи, военни полицаи, прокурори и цялата авиобаза в Граф Игнатиево.

Вдовицата на достойния български офицер е активирана от ГЕРБ срещу пари и/или облаги да плюе по служебния кабинет, респективно срещу президента Румен Радев в угода на Бойко Борисов е неговите щения отново да се върне на власт, за да продължи грабежът на България, алармира източник на Narod.bg от Военното министерство.

Пилотът на МиГ-29 майор Валентин Терзиев загина на 9 юни при изпълнението на тренировъчния полет за стрелба по въздушна цел (светеща парашутна мишена) в нощни условия.

Оттогава Димитрина Попова не слиза от малкия екран с обвинения към властта, а оттам и към президента Румен Радев.

Затова колко „страдаща“ е вдовицата е показателен фактът, че на деветия ден от трагедията „опечалената“ отива на кръчма с приятели от ученическите години, за да се забавлява на воля и с усмивка на уста.

Кръчмарското забавление от 18 юни направило много лошо впечатление на нейна съученичка, която постанала на стената й във фейсбук кадрите, които публикуваме с въпроса дали това е нормално.

Паникьосана, че цяла България ще види как „страда“ за майор Терзиев, Димитрина побързала да ги изтрие.

Последният ход на Попова е да заведе дело от името на 12-годишния си син Александър Терзиев за близо 70 000 лв. като обезщетение за положен извънреден труд от пилота.

Под благовидната маска на страдаща вдовица, която никой не би посмял да обори, госпожата трупа искове и прибира огромни суми от военното министерство, въпреки че по закон не й се полага нищо, защото няма брак със загиналия пилот.

За сметка на това на 12-годишния й син са изплатени накуп 20 заплати на бащата и поредица обезщетения в шестцифрени суми.

Отделно всички в базата знаят, че Попова си има сценаристи гербопитеци, които й пишат опорките за пред медиите и солидно й заплащат, за да мачка и разиграва служебния кабинет и най-вече неговия патрон Румен Радев.

Попова нагло  демонстрира системно недоволство от заключенията на  десетките авиоексперти, следователи и прокурори, разследващи авиоинцидента. 

Каквото и да й отговорят, тя не приема нищо и продължава да обикаля медиите, под скрития сценарий и подкрепа на един бивш генерал гербопитек, известен в армията с маршировка запазен знак – лява ръка, ляв крак – Константин Попов, който ще стане обект на друга наша публикация.

От МО организираха дори специална двучасова пресконференция, на която присъстваха всички генерали и експерти, имащи отношение към разследването на авиоинцидента,  за да й отговорят на всички въпроси. Бяха изнесени категорични данни с огромен доказателствен материал, но  госпожата, която се оплете в куп лъжи пред медиите тогава,  пак беше недоволна.

И в Асеновград Попова е спорна личност, известна с доста конфликтен характер. Има дори версия, че тя е потенциалния убиец на мъжа си, защото го е държала доста изкъсо и непрекъснато му е вгорчавала живота. Държала го е далече и от приятелите му и близките.

Заради нея авиационният ас не е ходел дори на обучения и специализации в чужбина, нито дори на курсове  за английски език.

Негови приятели твърдят, че заради нетърпимия й нрав през последните месеци те са се разделяли няколко пъти. През това време пилотът е изглеждал твърде подтиснат, нещастен  и затворен.

Нищо чудно това негово психологическо състояние да е довело до  пространствената дезориентация, която експертите сочат като основна причина за авиокатастрофата.

В жаждата си за отмъщение Попова е безмилостна и към малкия си син, който води навсякъде по брифинги и участия, за да го използва като бухалка.

Всеки има право да търси докрай истината за загубата на близък човек, но когато това търсене се превърне в грозен ламтеж за мъст и пари, вече е посегателство върху паметта му, пише източникът на Narod.bg.

Реклама

Ето какво мисли по темата полк. Любен Лозанов с 33 години опит като военен пилот:

Тук не му е мястото, но щом желаеш публичност. От един конкретен случай, според мен, не трябва да се правят капитални изводи и обобщения. Хора, използващи  лъжата като средство е имало, и ще има. Животът е реален, а не идеален.

Явлението  е характерно за досегашните български политици,  затова се борим да не го срещаме занапред. За обществото ни е важно постепенно, но настъпателно да неутрализира това тяхно оръжие.  Конкретно в момента смятам, че твоето лично чувство на огорчение, не трябва да се разпростира върху цялото общество.

Разбирам вибрирането само на една тема и желанието ти за публично доказване на твоята теза. Въпросът е дали тя е вярната. Времето и  обществото ще решат. В момента имаме класическа ситуация – мнение срещу  мнение.

Едното е на експертната комисия, която е овластена да разследва и публикува официални становища и мнения. То вече е оповестено публично. Това мнение е подкрепено с много експертни доклади, анализи и лабораторни изследвания.

Досега, в около 440 подобни случаи във военната авиация, тези комисии (бордове, инспекции) са определяли причините и обществото ги е приемало,  уважавайки тяхната експертиза. Аз лично от 1968 година досега не помня да е имало случаи на съдебни разбирателства, след произнасянето на  тези компетентни органи.

Другото е  твоето субективно мнение, подсилвано от някои хора, което бих описал най-общо така – една от най-добрите жени  на света, естествено живее с най-добрия мъж на света. Най-добрия и най-честен мъж на света естествено е и най-добрия пилот на света.

Понеже е най-добър, той не може никога, по никакъв начин, в каквато и да е ситуация, да сбърка. Този начин на разсъждение е нормален. Човешката психика е така устроена, че смята себе си за върховно постижение, и естествено не може да търси причината в себе си и в близките хора.

Ерго, значи някой друг, или други  са сбъркали. Те са причината. И те задължително са виновни.  И трябва да бъдат наказани. Твоето наранено съзнание е формирало убеждение, че така е най-правилно. Но практиката обикновено е различна.

За съжаление, това твое чувство, напълно нормално за всяка човешка психика, е подхранвано и подсилвано от определени хора, с определени цели. В известен смисъл теб също те манипулират. Някои, роднини и близки приятели, несъзнателно, с цел да те подкрепят в тежък момент и да намалят тежестта на удара.

Други обаче го правят напълно съзнателно, с цел да те използват за своите цели. Едни хора искат просто да спечелят едни пари и малко слава, разхождайки те безконечно по инстанциите и в бъдеще по съдилищата. Нищо лошо  до тук. Може да изкарат някакви  пари, включително и за твоето семейство.

Може и слава да придобият. Но тези хора не съобразяват, че не ти дават възможност да преживееш  трагедията, да сложиш точка и да продължиш напред. Болката не изчезва, остава до края, но за теб и децата ти животът  трябва да продължи.

Не е редно всеки ден да те връщат обратно и обратно към тежестта на загубата, и да предизвикват сълзите ти. Други хора  са тези, за които пишеш в  кавички.

Политиците, загубили властта, съзнателно подхранват твоя обвинителен уклон, дават ти време в техните медии, за да формират и насочат чрез твоята лична трагедия, общественото мнение срещу хората, дръзнали да ги лишат от благата на властта. За твое дълбоко съжаление, средствата им са същите като  тези,  в които обвиняваш министъра на отбраната и чрез него, макар и  косвено, обкръжението на Президента.

Така че в момента, с изразеното от теб мнение, несъзнателно, или не, ти работиш за тях. Тези същите хора, в момента в който не си им нужна, само след два месеца, ще  забравят и проблема, и теб самата.

И понеже говорим за обкръжението на президента – в това обкръжение  влизат, с много  малки изключения, почти всички хора служили, служещи или докоснали се по някакъв начин до магията на авиацията.

Част от тази магия са смелите, достойни  и честни  хора, като Терзо, приятелите и колегите му. Аз също се смятам за част от това обкръжение, затова не мога да приема обвиненията в нечестност към хората в него.  Надявам се след време да го разбереш.

Колкото по-скоро, толкова по-добре.  Дано обаче не натвориш, под влиянието на тези хора, много други беди, на много други хора от това обкръжение, за което после ще бъде късно да съжаляваш.

ВИЗИТКА:

Полковник от резерва Любен Лозанов служи 33 години като боен летец. Преминал е пътя от младши пилот до командир на 19-и изтребително-авиационен полк в Граф Игнатиево. Преди това пък е служил в авиобазата в Узунджово.

През 1999 г. е назначен за Началник на Инспекцията по “Безопасност на полетите” в щаба на ВВС. След курс за усъвършенствуване на английски език в Канада, през 2000 г. става началник на “Военно Ръководство на Въздушното Движение” за цялата страна.

През 2002 г., след решение на парламента, с което се намалява с 3 г. пределната възраст за пенсиониране в армия, е освободен от ВВС и преминава в запаса.

1 Коментар
  1. Аз казва

    Нека всеки, който се интересува да провери колко загинали военни пилоти има. Нито една от тях не е проявила подобна мерзост!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.