А защо миналата година нямаше протести, когато затвориха парковете и имаше КПП-та?

2 4 392

Помни ли някой как миналата година от София и градовете се излизаше през КПП-та с полицейски патрули и с попълване на декларация с каква цел пътувате? И ако не е основателна, ви връщат.

Как министърът на вътрешните работи Младен Маринов нарече „тарикати“ софиянци, които излезли от София по празниците в началото на май по провинцията и на КПП-тата и не ги пускаха да се приберат?

Как бяха затворени не само заведения, театри и молове, ами и парковете и забраняваха да се сяда на пейка?
И как всяка сутрин генералчето с униформата и министър Ангелов ни плашеха с трупове? И Борисов каза, че след месец ще сме в ада?

Тогава се заразяваха под 100 души на ден, за разлика от Италия, но ни въведоха същите мерки.

Сега на ден се заразяват по 4500-5000, умират по 100-120, а правителството въвежда мижави меки мерки, каквито са сертификатите – въведени отдавна в Западна Европа.

И от това следват протести с блокиране на кръстовища, декларации на партии, даже нападения над министри.

Миналогодишният локдаун не бе посрещнат с такива протести. Тогава телевизиите направиха звезди хора като доц. Мангъров, който беше наопаки на всички мерки в цивилизования свят, твърдеше, че до лятото вирусът ще изчезне, защото е с животински произход, твърдеше, че няма смисъл от предпазни мерки, всички ще се заразим, ще изгорят сухи съчки и ще постигнем стаден имунитет, и т. н.

Сега за нашенеца епидемията сякаш е приключила и той не иска никакви предпазни мерки.

Не щем локдаун, не щем сертификат, не щем маски, не щем ваксини… Неща прилагани в цивилизования свят, у нас не ги приемат.

Реклама

Е какво трябва да се направи? Над 6600 в болници в ковид отделения, към 600 в интензивни отделения. Следващата стъпка е да ги настаняват в коридорите, и да умират в линейките.

Положението е за локдаун, а се леят бурни протести срещу зелен сертификат.

И като почнат да умират пред болниците, че са препълнени, виновни са лекарите, правителството. Те са длъжни да ни спасяват. Да, ама вирусът коси наред, 4 на 100 заразени умират тук. И у нас лесно прежалват високия брой жертви. Стряскат се само като се разболеят или умре близък.

Някъде в Африка се лекуват с магии, у нас образованието е издигнало някои хора на по-високо ниво и те вярват в имунната си система, сок от лимон, високи дози витамин С… Разбират го грипа, бил като другите… Образована нация сме, не като в Африка.

Сегашното положение ни разкрива като най-недисциплинираната и невежа нация в Европа.

Малко преди да умре от ковид, фолкпевецът Ангел обяснява „За две години колко дискотеки съм обиколил, на колко места съм пял, да чукам на дърво, жив и здрав съм, нито съм боледувал…“

Лекарите били виновни за неговата смърт.

И чукането на дърво също е част от предпазването…

Автор: Иван Бакалов, e-vestnik.bg

2 Коментара
  1. майната казва

    Моя милост иска само статистика за смъртност за последните 5-10 додини .Защо не и при грипни епидемии, които вървяха по същото време, горе долу ? Къде е този институт ? Там глухонеми ли са ?

  2. !!! казва

    И след почти 2 години мерки и ваксинация в целия свят резултата е никакъв. Пандемията пак си я има. Явно, неграмотните са тези, дето въвеждат мерките, тъй като реален резултат не се вижда. Смешника Мутафчийски ни плашеше, че по улиците ще се търкалят трупове. По принцип съм за ваксинирането, но не с тези неизпробвани ваксини. Вече знам за няколко случая, при които хора са умрели от корона вирус след ваксиниране. Ако ваксината не ги е убила, то ефективността и явно е ниска. Журналиста Георги Коритаров също почина няколко дни след ваксинация с втора доза, това се разбра, въпреки цензурата на нашите гъзолизни медии. Ако ваксините и мерките са ефективни, хората ще проявят разбиране, но с тези неадекватни мерки с нулев резултат какво очакват?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.