Прокуратурата разследва кой е снимал чата на Гешев с Pi ar Sevi Boiko

4 1 664

Софийската районна прокуратура е започнала разследване срещу авторите на снимката от Народното събрание, на която се вижда, че главният прокурор Иван Гешев си изпраща съобщения с контакт „Pi ar Sevi Boiko“. За това информира лидерът на гражданско сдружение БОЕЦ Георги Георгиев, който преди повече от месец сигнализира държавното обвинение за скандалния чат между Гешев и Севделина Арнаудова, видя Narod.bg.

„По нашия сигнал днес установяваме, че прокуратурата е образувала проверка. Първо ВКП разпределят сигнала на специализираната прокуратура, след което тя разпределя сигнала на Софийска районна прокуратура. Образувана е проверка 36810/21 г. не срещу Гешев, а по чл. 171. ал.3 от Наказателния кодекс, който гласи, че „който противозаконно узнае неадресирано до него съобщение, изпратено по електронен път, или отклони от адресата му такова съобщение, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева“, съобщи Георгиев.

Реклама

Преписка с такъв номер съществува в системата на Софийската районна прокуратура, съобщи в. Сега. Последното движение по нея е от 1 октомври, когато на СДВР е изпратено постановление за образуване на досъдебно производство за разследване от дознател. „Сега“ направи опит да разговаря с шефката на районната прокуратура Невена Зартова, но тя не отговори на обажданията.

Чатът между Иван Гешев и Севделина Арнаудова беше заснет случайно на 11 септември по време на заседание на парламентарната комисия по правни въпроси, която обсъждаше дали да премести Бюрото по защита към главния прокурор в Министерството на правосъдието. На снимка в социалните мрежи се вижда, че през приложението „Телеграм“ Гешев комуникира с контакт „Pi ar Sevi Boiko„. От съобщенията изобщо не се разбира контекстът, като главният прокурор отговаря единствено със смеещи се емотикони. Арнаудова не отрече, че си пише с Гешев. „Не крия, че познавам главния прокурор, имаме десетки събития заедно, отразявали сме ги – контрабандните цигари, един куп акции…“, заяви тя в своя защита.

Трудно е да се каже кой е авторът на снимките с чата на Гешев. Депутатът от БСП Явор Божанков беше сред първите, които публикуваха въпросните снимки в профила си във Фейсбук. В социалните мрежи обаче се появиха и други такива снимки под различен ъгъл. „Не знам кой е авторът на снимките. Държавното обвинение доста време не успя да разбере каква е истината с шкафчето на Борисов и записите му, но тук действа активно. Това потвърждава тезата ни, че прокуратурата работи селективно, заради което искахме оставката на Иван Гешев. Това е още един повод„, коментира Божанков пред „Сега“.

4 Коментара
 1. ФАЛШИВ казва

  Този главен прокурор с фалшивата диплома
  трябва незабавно да бъде отстранен..
  Да се разследва как се е сдобил с дипломата и да му се потърси отговорност.

 2. ???? казва

  А, СНИМКИТЕ с НОЩНОТО ШКАФЧЕ, гласът от ЗАПИСИТЕ, Мата Хари, Барселона,……… и т. н., КОГА????????????

 3. Гражданин казва

  Какво да очакваш от идиотите „работещи“ под „ръководството“ на един изкъпан милиционер?!

 4. !!! казва

  Дали е изкъпан?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.