Плачи, Бойко: Румен Радев печели изборите от раз

4 7 820

Бойко Борисов има защо да реве – Румен Радев печели президентските избори на първи тур. Това сочат данните от проучване на „Галъп интернешънъл Болкан“, предаде Narod.bg.

Допитването до народа е проведено сред 1009 пълнолетни граждани лице в лице с таблети в периода от 10 до 17 октомври по поръчка на БНР.

Ако изборите за президент и вицепрезидент бяха миналата неделя (17 октомври), за Румен Радев биха гласували 51.2% от гласуващите, за Анастас Герджиков – 22.5%, за Мустафа Карадайъ – 7.9%, за Лозан Панов – 6.2%, за Костадин Костадинов – 3.1%, за Милен Михов – 1.6%, за Веселин Марешки – 1.1%. С „Не подкрепям никого“ биха гласували 2.7% от избирателите.

Останалите проценти се разпределят сред други кандидати, сред които личат Волен Сидеров, Валери Симеонов и др.

Реклама

От имащите право на глас 56.4% казват, че ще гласуват със сигурност на президентските избори. За да бъде избран президент на първи тур, в изборите трябва да са участвали половината плюс един от имащите право на глас, а за предпочитания кандидат да са гласували 50 на сто от тях плюс един.

„Данните за структурата на нагласите и потенциалната активност показват възможност президентските избори да завършат и в единствен тур. С оглед на последните събития обаче тази възможност не е доминираща.

Цели четири седмици все пак остават между края на терена на изследването и изборите на 14 ноември“, коментират от „Галъп интернешънъл Болкан“.

*Данните са от изследване на „Галъп интернешънъл Болкан“ за Българското национално радио, проведено лице в лице с таблети сред 1009 пълнолетни българи в периода от 10 до 17октомври. То не отчита събитията от последните дни. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Абсолютната максимална грешка е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на около 55 хиляди души.

4 Коментара
 1. trifon14 казва

  БОЙЧЕ , В ЗАТВОРА ПРИ БАЙ СТАВРИ ОТИВАШ !!!!!

 2. Орхан казва

  тулупче ,жа ядеш уя докът са упекът мъдите ,тъй ми се вижда

 3. Румен $oro$ - дал си гъза под наем и продал си душата на световните кукловоди-сатанисти казва

  Румен $oro$ си е дал г.ъ.з.а. под наем и си е продал мръсната подла душица за шепа долари на световната банда кукловоди-сатанисти, чиято цел е тотално изтребление на човеците и тяхното редуциране от 8 милиарда сега до поне 1 милиард!!!А после от 1 млрд до 500 000 000 и толкова да се подържа!Проклет да си Румене!!!!Дъщеря ти в ковчег да ти я докарат!Гад м.р.ъ.с.н.а.!

 4. БАЦО казва

  ТРЕТИЯ – ЛЯГАЙ РАНО ,ЧЕ ОТ МАРС ТИ ГОВОРЯТ ДА СЕ ОБЕСИШ СЛАГАЙ АЛУМИНИЕВА ТЕНДЖЕРА НА ГЛАВАТА, ЛЯГАЙ И ЗАСПИВАЙ ,ЧЕ ДА ГИ ЗАГЛУШИШ ИЗТЪРВАМЕ ТЕ БРАТ ,ГУБИМ ТЕ СЪКРОВИЩЕ НЕЗЕМНО

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.