Общинар пред Narod.bg: Лично Бойко назначи ченгето Ивайло Иванов да рекетира с „такса спокойствие” босовете на чистотата Румен Вълка и братя Домусчиеви

1 5 088

Скандалното назначение на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за шеф на столичния Инспекторат намери своето мутренско обяснение.

Изгоненото от системата ченге заради бруталното насилие над протестиращите срещу хунтата ГЕРБ миналото лято е поставено на поста по лична заповед на Бойко Борисов, издаде пред Narod.bg отлично информиран източник от Столичния общински съвет, категорично настоял за анонимност.

Баце инсталира милиционера с една-единствена задача – да рекетира босовете на почистващите фирми в София с традиционната за ГЕРБ „такса спокойствие”, разкри информаторът на Narod.bg.

Не е тайна, че големите фирми, които печелят обществени поръчки за милиони покрай боклука на София, са „Титан”, няколко дружества около братята Кирил и Георги Домусчиеви и фирмите на Румен Гайтански – Вълка.

Олигарсите на Баце от Разград стоят зад „Ай Ес Ви трейд”, което чисти в районите „Средец”, „Студентски” и „Лозенец”, и фирмата „Търговски център Тракия”, която чисти в „Искър”, „Панчарево” и „Кремиковци”.

„Изгрев“, „Слатина“ и „Подуяне”, „Илинден”, „Надежда” и „Сердика” пък са под контрола на „Грийн Партнърс-БКС” ДЗЗД на Румен Вълка.

Реклама

Общо за почистването на София са предвидени 435 милиона лева, при обичайните 30% рекет за ГЕРБ излиза, че в чекмеджето на Бойко ще попаднат поне 100 милиона лева само от столичния боклук.

Според информатора на Narod.bg Бойко е пробутал своето ченге да отговаря за „такса спокойствие” след скандал, при който силни фигури в ДПС уговаряли босовете на фирмите за чистота, че Борисов вече е аут от властта и  може да работят спокойно, без да се налага да плащат превърналия се в неписан закон партиен рекет.

Тиквата, за да покаже, че не е минало, най-демонстративно постави бияча на протеста Ивайло Иванов, което вършеше всичките гербаджийски простотии в МВР, да следи корупцията да си върви в установените през последните 15 години мащаби.

Кметът Йорданка Фандъкова, след дълго мълчание и инструктаж, обясни скандалното назначение с признанието, че Ивайло Иванов е в управата на София, за да следи почистващите фирми:

„Работата на Столичния инспекторат основно е да контролира чистотата в града.Работата на директора не е топло местенце на бюро, а работа на терен.

Смятам, че за нея е подходящ човек на реда, за да не виждаме препълнени контейнери, недоизмити улици. И затова поканих Ивайло Иванов, за да се засили контролът върху почистващите фирми“, каза Фандъкова по време на сесия на Столичния общински съвет (СОС) след две седмици мълчание по темата.

1 Коментар
  1. !!! казва

    Много е извратлива Фандъковица, след 17 години кметувания на герб , София заприлича на препълнен кенеф. На всички е ясно, че файда от сините и зелените зони няма , освен за общинските хрантутници , но продължават да ги разширяват, не налапали се!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.