Лошо, Баце! Бойко Рашков остава шеф на МВР и след вота на 14 ноември (истерия в ГЕРБ, чегъртането продължава)

3 4 210

Бойко Рашков ще остане на поста вицепремиер и министър на вътрешните работи и след изборите на 14 ноември. Неслучайно всички важни шефове вече са сменени, като им е гарантиран постът за поне година-две напред.

Новината, с която в ГЕРБ са наясно от доста време, докарала гербопитеците до истерия, защото чегъртането на корумпираните и некадърни калинки на Бойко Борисов ще продължи, научи Narod.bg

Рашков ще бъде един от тримата министри от квотата на Румен Радев в правителството на партиите, които подкрепиха сегашния президент за втори мандат, категорични са представители на две от организациите. Второто име, което се спряга да продължи като редовен министър, е военният Георги Панайотов.

Радев искал да има контрол върху силовите министерства. Третият е Гълъб Донев, който е социален министър и също като Рашков е вицепремиер, съобщава вестник „Галерия“.

Партиите и коалициите, които подкрепиха Радев за втори мандат, са БСП, „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме“. Всички те одобряват и Рашков като министър. Той вече е бил депутат от БСП в 39-ото народно събрание, но от гражданската квота, защото не е бил член на партията.

Не са тайна и близките отношения на служебния вътрешен министър с Мая Манолова и Николай Хаджигенов, които го посещаваха в кабинета му, за да му дават доказателства за подслушване на протестиращи, а той лично уважи закриването на кампанията им пред президентството на миналите избори.

„Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев също не крие симпатиите си към Рашков. Те бяха част от първия служебен кабинет на Румен Радев и по думите им са работили чудесно.

Реклама

Освен това в листите на партията и в експертния им състав липсват хора от службите за сигурност, но и юристи, които могат да заемат ключовия пост. Затова в редиците на „новите звезди“ вече се знае, че ще разчитат на Рашков да продължи като редовен министър на вътрешните работи.

Същите са настроенията и в партията на Слави Трифонов. Присъствието на Бойко Рашков в партийната телевизия „Седем осми“ стават все повече, дори и във флагмана на медията „Вечерното шоу на Слави Трифонов“, което вече близо година се води от Иво Сиромахов. Последното участие на президентския човек там беше в петък вечерта. Според работещи в медията това няма как да стане без одобрение или настояване от Трифонов.

„Има такъв народ“ претърпя най-голям провал в двата си проектокабинета с поста за вътрешен министър. За него беше посочен адвокатът и преподавател в Софийския университет Петър Илиев. Той обаче беше уличен в плагиатство и „Има такъв народ“ се отрече от него, включително с пост на лидера си Слави Трифонов в социалните мрежи.

В първото правителство на Дългия за поста на министър на вътрешните работи беше предложен Николай Радулов, който беше пренебрегнат по-късно и вече самият той отказвал да бъде номиниран по какъвто е да било повод.

С един от основните приоритети на „Има такъв народ“ за пряк избор на главен прокурор се свързва и близостта на Рашков с партията на Слави. От година в политическите среди се говори, че точно той е кандидатът на Румен Радев за обвинител номер 1.

Преди да заеме поста на силов вицепремиер в правителството на Румен Радев, Бойко Рашков беше член на правния съвет в президентството.

Според администрацията в МВР той не искал и да чуе как ще се върне на „Дондуков“ №2, за да пише становища, и направил всичко по силите си, за да получи подкрепа от партиите, които имат шанс да влязат в парламента и да определят следващите министри.

Парадоксално, но Рашков, който минава за кадър на БСП, среща подкрепа и в средите на „Демократична България“, които се готвят за партньор на „Продължаваме промяната“ в бъдещ кабинет.

3 Коментара
 1. Затвор за тиквата казва

  И какво? Дори и да остане, струва ми се нещо много замлъкна Рашков.

 2. На вниманието на българския народ казва

  Преди час и нещо изтече информация в Интернет(не в контролираните от Радев слугински медии), че днес следобяд, в центъра на София, в „Триъгълника“ на властта е бил набит, плют и ритан от протестиращи срещу принудителната ваксинация граждани, служебния министър на образованието Николай Денков.
  Полицията едвам го е спасила от гнева на хората.Преди седмица време на улицата беше бит и друг служебник на Радев – министърът на младежта и спорта, за което надупените на Руци медии пак си замълчаха и се направиха на приятно разсеяни.
  Освен това, пак днес, но вече във Варна е имало граждански протести пред сградата на РЗИ-Варна.
  Справедливите протести на хората са прераснали в сблъсъци с Радевата полиция.
  И само за протокола – на вниманието на българския народ:
  Влизайте и четете(изисква се знание на английски език) в сайта на американското CDC(да не се бърка с насраното и умряло българско СДС) – Centers for Deseases Control and Prevention или Център за контрол и превенция на заболяванията на САЩ.Сайтът е http://www.cdc.gov
  Там са дадени данни за отделните съставки(Ingredients) на всички брандове използвани днес COVID-ваксини и страничните ефекти от тях.
  Прави впечатление, че всички ваксини(Pfizer, Moderna, AztraZeneca, BioNTex, Johnson&Johnson и др.) са на РНК основа(mRNA) Cominarty.
  Това идва да покаже, че веднъж инжектирани в човешкото тяло се свързват с ДНК-то и променят неговата генетична структура и информация.
  Освен това.Всички горепосочени „ваксини“ са с наночастици на графеновия оксид(окис на графита), натриев хлорид(NaCl), калиев хлорид(KCl) и други соли на калия като монокалиев фосфат(KH2PO4).Калият и неговите съединения предизвикват сгъстяване на кръвта, а оттам и кръвни съсиреци(тромби).Друга съставка са протеиновите шипове(protein pikes).
  И идва най-невероятната съставка – холестерол и НАЙЛОН!!!
  Да, добре сте го прочели – микрочастици на найлона под формата на т.нар. PEG(Poly Ethylene Glycol) – полиетилен гликол.
  Какво значи полиетилен гликол ли?Полиетилен е материала, от който се правят прословутите найлонови торбички на BILLA, LIDL и Kaufland.
  А полиетилен гликол е хим.съединение получено при разтварянето на полиетилена в етилов алкохол.
  Какво значи да ти вкарат найлон във вената, дори под формата на микрочастици(наночастици)??
  Ами това е същото все едно да изядеш половината(дори не цялата) найлонова торбичка от BILLA!
  Хора, бдете!Това е биомедицински фашизъм!
  Има едни 7 милиарда излишни хора от общо 8 милиарда на тази грешна планета Земя…

 3. piperdoll казва

  ラブドール 業界は急速に成長しており、女性を含むあらゆるタイプの人々がdh168のダッチワイフを購入しています。多くのカップルはまた、寝室でスパイスを効かせるためにそれらを使用しています。

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.