Пилат Понтийски си мие ръцете – 5000 се заразиха за денонощие

0 2 242

4 979 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас за изминалите 24 часа при 26 780 направени теста, сочат данните в Националната информационна система. Това означава, че 18,6% от направените тестове са положителни, предаде репортер на Narod.bg.

Ето как коментира напечената ситуация комуникационният експерт Любомир Аламанов:

Правя скрийншот, за да не изчезне този граунд-брейкинг гейм-чейнджинг криейтив на Министерството на здравеопазването.

Ние говорим за ваксинация, за управление на очакванията, за повишаване на доверието в институциите, за личен пример, за модерни комуникации, а какво получаваме в отговор – домашна снимка на миене на ръце.

Феноменално!

Да, през месец март 2020 г. това щеше да е актуално.

Днес е безсмислено.

Днес е смешно.

Днес е вредно.

Реклама

Нормалните държави вдигат ограниченията, защото имат 80% имунизация на населението. Ние налагаме ограничения, защото 80% не вярват в науката. И как МЗ се бори с тази тенденция? Измива си ръцете.

Един ваксинационен Пилат Понтийски.

За пореден път ще попитам защо в Обществения съвет по информираност (или както там се казва) към МЗ няма нито един комуникационен специалист.

Нито един представител на BAPRA ( Bulgarian Association of Public Relations Agencies ), нито един представител на Bulgarian Public Relations Association, нито един представител на някоя от другите комуникационни асоциации.

Няма отговор. Пилат Ваксинийски си измива ръцете.

А все повече животи си отиват…

Стига!

Любомир Аламанов е комуникационен експерт, управляващ партньор в агенцията за класически и иновативни комуникационни услуги SiteMedia Consultancy. Носител на Honorable Mention за CEO of the Year 2019 на престижните PR Platinum Awards 2019.

Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е на Narod.bg. Поводът е кампанията на Министерството на здравеопазването във фейсбук, в която се рекламира миенето на ръце в момент, когато благодарение на масовата ваксинация Западна Европа се върна към нормалния живот.

Преди три дни и кметът на Кричим Атанас Калчев, избран от местната ПП „Движение нашият град” отправи апел към съгражданите си, като посочи за единственото надеждно средство срещу Ковид-19: „дистанция, маски, миене на ръце, лична хигиена“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.