Агенцията на ГЕРБ и ВМРО пак лъже избирателя – вижте новата стъкмистика на „Барометър-България”

3 3 884

Подчинената на ГЕРБ и ВМРО „Барометър-България” пусна поредната манипулативна порция стъкмистика, маскирана като социологическо проучване, предаде репортер на Narod.bg.

Според анализа на агенцията, която разполага само с един-единствен служител, крадливата мутренска партия ГЕРБ е водеща политическа сила с невероятните 26,2% подкрепа.

Стъкмистиката сочи още, че в началото на предизборната кампания 42,2% от респондентите заявяват категоричното си решение да гласуват за парламент, а още 10,8% макар и колебаещи се, са по-скоро склонни да отидат до урните.

Проучването, поръчано от Бойко Борисов и Красимир Каракачанов, показва стабилна преднина на ГЕРБ на парламентарните избори пред вторите – БСП, която успява да изпревари останалите претенденти със своите 14,9% подкрепа.

Единственият социолог в „Барометър”, на база телефонни обаждания, казва още, че „Има такъв народ” губи доверието на значителна част от избирателите, гласували за тях през юли, трудно ще могат да се похвалят с успеха си на последните избори. Към момента получават подкрепа от 14,3% от хората, които ще отидат да гласуват.

Новата формация на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“, която Баце вече прави постъпки да прилапа в лагера на корумпягите, черпи подкрепа от избирателите с десни разбирания – включително и за сметка на останалите „партии на протеста“ като „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Те печелят 10,5% от гласовете, като дали ще успеят да изместят ИТН и БСП ще зависи най-вече от избирателната активност.

Реклама

Трудно е за който и да било външен анализатор да каже какво точно се случва в редиците на ДПС, които направиха няколко неочаквани хода в последно време с издигането на Делян Пеевски отново в листите им и чисто партийното излъчване на Мустафа Карадайъ като кандидат за президент.

Независимо от всичко обаче Движението може да се похвали с един от най-твърдите и постоянни електорати и може да разчита на 11,6% подкрепа и то без гласовете от чужбина, хвали „Барометър”.

За ДБ ще е много трудно, почти невъзможно, да подобри резултата си от последните избори, като към момента губи значителен брой гласове и се подкрепя от 8,8% от избирателите.

Партията, която може да се окаже категоричния губещ на предстоящите избори е ИБГНИ, които към момента трудно ще прескочат изборния праг с подкрепата на 2,9% от анкетираните.

В началото на кампанията безспорен водещ за доверието на избирателите е настоящият президент Румен Радев. 44,8% подкрепа от страната анкетираните обаче не му гарантира победа на първия тур.

На значително разстояние от него, което би могло да се намали при евентуален балотаж, е Анастас Герджиков с 27,3% подкрепа.

Мустафа Карадайъ, който беше един от последните обявени претенденти, остава тясно партиен кандидат и ще успее да привлече вота на избирателите на издигналата го партия ДПС – 11,2%.

Далеч назад с 6,8% остава Лозан Панов, на който градската десница от ДБ гласува много големи надежди.

3 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    „Другари-господа“ от „Барометър-България“, а какъв е ПРОЦЕНТА на БЪЛГАРИТЕ ИСКАЩИ ИСТИНАТА за:НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,…. и т. н.,…….. и т. н., и за ПРОДЪЛЖАВАЩИТЕ РАЗКРИТИЯ на служебното ПРАВИТЕЛСТВО? КАКЪВ е този ПРОЦЕНТ????

  2. Иларион Филов казва

    Е’бати порното! Тотални измислици! Много хора ще бъдат „изненадани“ …

  3. !!! казва

    И да се насерат от напъване, няма да им мине номера!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.