КОМЕНТАРЪТ в Narod.bg: ГЕРБ и ДПС цензурираха Ботев и затриха България, ние мълчим като риби

0 3 649

„Нашият православен народ е достигнал до такова гнусно скотско положение, защото и аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестира против своите скотски теглила.

Тука се подиграват с имота ти, с живота ти, с труда ти, с децата ти и с най-свещените предмети на твоето човешко съществуване, а ти да мълчиш като риба, да търпиш като вол, молиш се Богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на някой Месия, за да добиеш награда за своите петвековни страдания.

Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен, и аз имам пълно человеческо право да го прокълна от всичкото си сърце и душа, ако той и занапред остане така равнодушен към своята горчива съдба. Проклет да е, ако той не въстане против своите кръвопийци!“

Познахте ли от кого е този текст?

От великия Ботев, нали?! Когото ГЕРБЕРИТЕ И ДЕПЕСАРИТЕ цензурираха в учебниците на нашите деца…

 • Първи по корупция от 12 години. Вече надминахме сицилианската мафия.
 • Първо по некадърност правителство и некадърен парламент.
 • Първи по тежки и хронични заболявания. Криза в здравеопазването, най- скъпи лекарства.
 • Първи по смъртност. Последни във ваксинирането. Хаос в пандемията.
 • Първи по неграмотност в Европа. Криза и инфлация на образованието
 • Неадекватна икономическа политика – превес на едни региони и градове, за сметка на други.
 • Съсипване на българската култура – нелепи реформи, мизерен бюджет, некадърни министри.
 • Последни по качество на живот и най-ниска продължителност на живот.
 • Компрометирана съдебна система. Системно погазване на законите от ГЕРБ.
 • Организирана и битова престъпност. Липса на разделение и контрол на властите.
 • Първи в Европа по фалшифицирането на изборните резултати от ГЕРБ- години наред.
 • Мизерни пенсии и заплати – високи цени на стоките от първа необходимост и лекарствата
 • Най-малко чужди инвестиции от всички страни в ЕС. Срив при „Борисов -3”
 • Некачествени нови строежи на пътища, огромни злоупотреби от ГЕРБ, рекорден брой пътни катастрофи със загинали и ранени. Непрекъснати „ремонти на ремонтите“, „пътища- убийци“!
 • Незаконна, мащабна сеч на горите, съсипване на природни забележителности и защитени зони.
 • Незаконни концесии. Рушене на културни и исторически паметници.
 • Мизерия и нелепи реформи и министри в културата, чалгизация!
 • Мизерна или никаква финансова помощ за пострадалите фирми и хора от пандемията.
 • На „почетното” 111-то място по свобода на словото и печата в света.
 • Неадекватна външна политика. Провал на българското председателство на ЕС.
 • Рекорден брой българи в списъка „Магнитски“.

И още: най-бързо намаляващата нация в света, според ООН, най-много емигранти на човек от населението (повече от Сирия, Косово и пр.), най-голям процент неграмотни, 1,3 милиона българи, живеещи под прага на бедността, последни по върховенство на правото и пр.

От друга страна сме първи по корупция, по заболеваемост, смъртност, жертви от Коронавирус, по обезлюдяване и бедност на цели региони, най-замърсени градове, лоши условия за бизнес, лоши условия за инвестиции.

11 милиарда евро губи всяка година България от корупция заради управлението на ГЕРБ със СДС и ДПС– статистика на ЕК и ЕС.

Очевидно – този модел за Борисов беше ултра справедлив. Така ли изглеждат нещата от джипката с пачките или спалнята с чекмеджето? На улицата се видя съвсем друго, а отскоро и в Парламента, в който освен калинки, влязоха и престъпници от ГЕРБ!  Протестите ще продължат!

Мафията трябва най- сетне да отстъпи! Вижда се краят й.

Реклама

Може би малцина от нашите читатели знаят, че според астрологията / макар и оспорвана наука, но все пак устояла хилядолетия наред/, всяка нация е под определен зодиакален знак.

Така например, французите са общо под знака на Лъва, немците под знака на Овена. Затова първите са следвали Наполеон – бил е Лъв, а немците – Хитлер, който се е родил под знака на Овена. Руснаците са водолеи, американците – близнаци, румънците – телци.

Нашият знак е земен, Козирог. Надарен е с някои хубави и с други, не дотам хубави качества. Едно от основните е неговата издръжливост,  постоянството, търпението му. Може би затова сме търпели дивашкото турско робство. Изглежда, че в нашия характер е имало и известна доза мазохизъм…

Но май вече сме други.  Та и темповете на нашето време са други, не както в миналото. Робството под диктатурата на тази хунта издържахме близо 12 години.

И цяла България страдаше, и столицата, и още повече страната, в която върлуваха  и все още безчинстват местни крадливи феодали, натрапени от ГЕРБ.  Но въпреки, отчаянието ни през това изгубено време, вече се вижда краят му. ГЕРБ си отива, макар и бавно.

И да се надяваме само на едно: дано коалицията Анти-ГЕРБ в бъдещия парламент да се окаже единна, стабилна, да преодолее най- сетне различията си, егоистичните си амбиции за лидерство / една тежка, хронична болест в нашия политически живот/ и да ни избави най- сетне от Злото ГЕРБ!

Защото 12 години на рушене, упадък, мизерия, простотия и чалгизация в стил Слави, на унижения и срам пред света ни стигат.

П.П. И накрая един цитат без коментар:

„ПП ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи, иначе нямаше да ги избираме на толкова избори в продължение на 12 години.

Дори когато тяхната подкрепа е намалена, те остават най-голямата партия, защото са видими успехите им в икономиката, доходите, инфраструктурата, образованието…“

Това каза проф. Анастас Герджиков. Същият, който е преподавал Платон и Аристотел, а сега е кандидат на Винету, пардон, на Тиквата от Банкя! Жалка история!

ОГНЯН СТАМБОЛИЕВ, ПЕН- БЪЛГАРИЯ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.