Кеворк изплющя шамар: Как се пръкна чучелото на ГЕРБ Росен Плевнелиев?

5 38 323

Кеворк Кеворкян завъртя звучен шамар на гербопитеците и тяхната къса памет, установи Narod.bg.

В поредния коментар журналистът припомня кой е Росен Плевнелиев, който сега обикаля тв студиата да ръси акъл и брани шайката, както и по какви причини се пръкна това политическо недоразумение.

Насладете се:

И когато разбрал, че българите го обичат, Плевнелиев решил да стане президент. Президент на хората, които го обичат, а не на някоя партия – затова дълго отказвал на поканите на ББ.

Ето, така бавно и неусетно полудяват нашите политици.

Ако слушате Плевнелиев, ще излезе, че всички вие сте били изолирани някъде и не сте били свидетели на въпросното събитие: как от обичта народна пръква един президент.

Може и иначе да се каже: сякаш вече всички вие не сте с целия си и не помните нищичко.

Гледайте на всяка цена интервюто на Плевнелиев от поредицата „Президентите на България“, автор Цветомир Йочев, Би Ти Ви. То бе излъчено тази вечер, има го в сайта на телевизията.

Гледайте го, за да сте наясно – окончателно – какви хора са ви управлявали.

Плевнелиев се смята – сериозно го казва – за един мъдър и успешен президент, въпреки че за мнозина той бе Чучелото на ББ.

Ето как говори той за себе си:

„Влязъл с летящ старт в политиката през 2009 година като надпартиен експерт. Като министър създал дългосрочни стратегии в пътното строителство, някои нарекли това „Планът Плевнелиев“.

За две години построил 300 км магистрали, което никой друг не бил правил. Стартирал няколко хиляди модернизационни проекта, познавал всички кметове, обикалял регионите.

И съвсем естествено през 2011 година бил толкова популярен и обичан от българите, че имал по-висок рейтинг от министър-председателя ББ. Тогава дошъл въпросът, как продължава оттук-насетне. ББ започнал да го убеждава, че е подходящ за президент, а той отказвал просто, защото искал да си довърши мандата като министър…“

Най-накрая кандисал – и през септември 2011-а решил да се впусне в надпреварата.

А всички ние, смотаняците наоколо, досега го смятахме за един комичен придатък към ББ.

Това е същият обичан от българите невзрачен тип, когото ББ почукваше публично по главата, за да види колко е узряла тя.

А той пък – надпартийният – се гушкаше в обятията на Цветан Цветанов, за да го подхвърля оня във въздуха в чест на победата му.

Реклама

И сега е там – вероятно обитава някой слой на атмосферата, който няма нищо общо с реалността.

Ние го смятахме за една от бройките на Падишаха – а той се виждал като Разпоредител на Българската съдба“.

Някой с перото на Цвайг трябва да опише маниакалните български псевдовластници.

Направо е неудобно да се гледа това интервю – най-напред, заради нечовешкото себегероизиране на Пл.

Дори няма да се разсмеете – по-скоро ще се натъжите.

Плевнелиев се вижда като властелинът на някаква тайнствена епоха – неизвестна на никой друг. И наистина си вярва.

Вярва си, че е бил и най-добрият президент досега, дори се вижда като арбитър на останалите президенти на Прехода.

Сладостно фамилиарничи със спомените си за известни личности, фамилиарничи с Историята, без да си дава сметка фамилиарничи със самия себе си, глези се, обладава се ненаситно.

Ето така се фалшифицира цялата история на Прехода.

Златимир Йочев е свършил добра работа и оставя едно ценно свидетелство  за Нелепостите на Прехода.

Запазва хладнокръвие през цялото време, докато Плевнелиев разплита кълбото от кукувича прежда, с което се надява да се изтегли до небесата.

Златимир го оставя сам да се набие на кола – докато Пл. си въобразява, че е вече някъде край Слънцето.

Мислех да пиша за съвсем друго: за отношението ви към две от последните ми дописки „Корабът България“ и „Потъване“.

Коментарите ви ме убедиха за сетен път в трезвомислието на Народа – раздиран днес между Отчаянието и Наранената Гордост.

Заслужава истинско уважение реализма ви. Вие разбирате какво се случва с Кораба ни.

За разлика от нагласените/насилените „оптимисти“ – на тях дори и потъващият кораб край Камен бряг им изглежда като „промяна“.

Накрая ще го сметнат дори за успех на новите си любимци.

Маниащините на хора като Плевнелиев вероятно също ви тласкат към отчаянието. Лудост някаква витае над мрачните ни дни.

5 Коментара
 1. Аман от ченгета! казва

  Еееехххх, старото ченге Кеворк като се изкаже. Чудя се дали го прави за кървавите пари на партията майка или пък търси негови си някакви индулгенции.

 2. Човек казва

  Е как да не се обиждаш и да не се срамуваш когато те нартекат „българин“, като най-големите „българи“ с БКП+Б3НС+ДС-сертификати са: цар БОКо капут; БКП-сопола Роско (лепнат на банкянския дувар); албиносния русенски влашки гюфто ДС-Вачне Б3НС-караПрас с Джандбаз, Контрера, Сиди, Михо, Харо, …..; черкезкия БКП-м@нг@c@p Вальо Балефа; . . . . . ?!

 3. Стефан Стоянов казва

  Крайно време е на този (един приятел го нарича „изплющак“- каквото и да означава това) Плевнелиев да спрат да му дават трибуна. И мисля, че тази инициатива трябва бъде начената точно от привържениците на ГЕРП. Но той работи против целия народ- другите сигурно ни смятат за толкова прости като гледат какъв глупак ни е водил…

 4. Чукча писател казва

  Б.Б.бешеказал,че и магаре да предложи за кандидат за президент ще бъде избран.Та този(Р.Пл.)е магарето на БГЕРП.За „жалост“експеримента с магарицата(майката на нацията)излезе неуспешен.Но опитите продължават.Сега на ред е ректорчето.

 5. Чукча писател казва

  Б.Б.бешеказал,че и магаре да предложи за кандидат за президент ще бъде избран.Та този(Р.Пл.)е магарето на БГЕРП.За „жалост“експеримента с магарицата(майката на нацията)излезе неуспешен.Но опитите продължават.Сега на ред е ректорчето.Това ми е първи коментар.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.