Ексклузивно в Narod.bg: Бойко търси спасение в сделка с Петков-Василев и Прокопиев срещу силни фигури в ДПС (РАЗКРИТИЯ)

0 2 851

Бойко Борисов има нов план как да спаси кожата след вота на 14 ноември и очертаващата се война с властни фигури в ДПС, които са наясно с измамите му за милиарди, издаде източник на Narod.bg от върховете на ГЕРБ.

От няколко седмици Борисов търси вариант за задкулисна сделка с новите силни на деня – Кирил Петков и Асен Василев с „Продължаваме промяната” от една страна, и Иво Прокопиев, респективно „Демократична България” от друга.

Целта е ГЕРБ да намери партньори сред „новите партии”, с които да образува общ фронт срещу силни фигури в Движението за права и свободи, които имат ресурса и информацията да съсипят Бойко Борисов и най-сетне да го изправят пред правосъдието, уточни информаторът на Narod.bg. На своя страна в заверата Баце има бившия президент Росен Плевнелиев, отявлен кадър на кръга „Капитал“ около Иво Прокопиев.

Първите признаци за сближаване на позициите вече са факт – напоследък в ГЕРБ са крайно предпазливи в изказванията си към ПП и ДБ, а за капак лично Бойко Борисов похвали бившите министри в предишния служебен кабинет.

Реклама

„Изпитвам светли чувства към тази партия и тези хора. Считам, че това е мъжко. Както направи Слави Трифонов – направи партия и отиде на избори. Ето сега и те излизат на избори”, коментира Борисов преди дни по време на поредната си партийна спявка в Пловдив.

В опита си да се измъкне от правосъдието чрез тайна сделка с нови партньори манипулаторът от Банкя прояви и необичайна „щедрост” да помогне на ДБ покрай драмата с регистрацията на листите ѝ в Стара Загора.

Тарторът на ГЕРБ обеща четирите гласа на шайката в Централната избирателна комисия на „Демократична България”, след като съпредседателят на десните Христо Иванов обвини ГЕРБ и ДПС, че блокират участието им в изборите.

Реакцията на съпредседателя на ДБ бе предизвикана от отказа да се регистрират листите на дясната коалиция в Стара Загора с електронни подписи. Решението на РИК в града под липите бе подкрепено и от ЦИК.

Наскоро пък бившият икономически министър Кирил Петков даде повод за размишление с изказването, че въпреки всичко коалиция между „Продължаваме промяната” и ГЕРБ е възможна „при промяна в позициите и отношенията между партиите”.

Ако се стигне до някаква форма на сътрудничество между ГЕРБ, ПП и ДБ, това ще е спасителен пояс за давещия се Бойко и вид „ваксина” срещу евентуалните детайлни разкрития за зулумите за милиарди, които може да изскочат от влиятелни фигури в ДПС, наясно с всички важни корупционни сделки през последното десетилетие под кубинката на Бойко, завърши нашият източник от върховете на ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.