Гнусната лъжа на ГЕРБ за тока – изобличена: Бойко подписа смъртта на „Мариците”, сега фъфли за Радев

0 5 610

Поредната лъжа на гербопитеците за тока бе изобличена! ГЕРБ легна на килимчето пред ЕС и подписа смъртта на „Мариците”, а сега Бойко Борисов фъфли името на Румен Радев и приписва вина на служебния кабинет, установи Narod.bg.

При поредната си машинация мафиотите от ГЕРБ излязоха с гнусната лъжа, че „кабинетът на Радев е поел ангажимент да затвори „Мариците” до 2026 година. „Правителството на Радев се провали. В сектор енергетика цари хаос. Свидетели сме на най-високите цени на тока в историята на България“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и основен претендент да наследи властта в шайката.

Ето как им отговори, обаче, бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев:

Защо вие не внесохте този план в срок, когато имаше парламент? Защо Борисов подписа най-ранното затваряне на въглищните централи, а не се пребори като Полша за удължаване на срока?

Реклама

Защо лъжете така безогледно? Сега се водят преговори за удължаване на срока до 2040 г. Тежки преговори. Защото вече сте подписали първия възможен срок – 2035 г. Никой не иска 2026 г. Това е най-опашатата лъжа.

Малко по-рано днес президентът Румен Радев обясни как може да поевтинее цената на тока по време на Кръгла маса на тема „Мерки за решаване на проблема с високата цена на електроенергията и природния газ. Подготовка на позиция на България пред ЕС.“

Мерките, които ЕК предприема за енергийната криза, касаят битовите потребители, напомни Радев.

Служебното правителство предложи разширяване на обхвата на енергийно бедните, което увеличава тяхната защита, напомни държавният глава.

„Трябва да се намалят цените на въглеродните емисии, за да падне цената на тока”, обяви Радев и уточни, че това е единственият политически лост на Европейската комисия, който може да се предприеме.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.