Супер наглост: Красимир Каракачанов се подмазва за посланик

3 3 442

Впиянченият шеф на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше военен министър в правителството на ГЕРБ и като такъв свърши доста безчинства в името на далаверата, се подмазва на актуалните властимащи, за да стане посланик, научи Narod.bg.

Подигравателно наричаният Шкембе войвода пишман политик се договорил с Илияна Йотова да замине посланик в някоя от бившите съветски републики в Азия. Това обясняват отлично осведомени, като допълват, че уговорката може да се изпълни, чак след президентските избори и то при положение, че Йотова бъде преизбрана за вицепрезидент. Само така ще може да помогне на Каракачанов, пише „Уикенд“.

Иначе в Азия имало представителства с временно управляващи и в тях винаги може да се намери място за изпаднал от голямата политика, смеят се източниците ни.

В далечните земи, освен че са благодатни райони за бизнес, войводата ще е много далеч от всякакви съдебни разправии, свързани с издаването на български паспорти срещу пари и участието на видни дейци на ВМРО в аферата.

Преди време Каракачанов имал други планове – искал да замине консул в САЩ. Като опитен играч бил наясно, че с досието си на агент Иван от Шесто управление на ДС, отдел за „Борба с подривната дейност на противника по направление религия, ционизъм”, не може и дума да става за посланически пост.

Нямало обаче пречка да оглави генерално консулство, още повече че в Чикаго по онова време няма титуляр. В този дух шефът на ВМРО имал и някакво мъгляво обещание от Румен Радев, но така или иначе бившият военен министър и вицепремиер не стана консул зад океана.

Реклама

Сега той продължил разговорите, но вече с Илияна Йотова, като за това съдействали по думите на запознати, близки на Каракачанов от някогашната ДС с влияние в средите на БСП.

По техен съвет той се ориентирал и към друга дестинацията – бившите съветски републики в Азия, където едва ли ще се впечатлят кой с коя някогашна комунистическа служба е свързан. Освен това районът предлага доста възможности за бизнес, включително и свързан със спецпродукция.

Ако Каракачанов наистина замине като посланик няма да е нито първият, нито последният с подобен кариерен развой.

Никола Филчев след като приключи мандатът му на главен прокурор през 2006 г., отпраши към Казахстан, като шеф на мисията. Остана там до 2008 г.

Червената Меглена Плугчиева, която подобно на Каракачанов тук се издигна до министър и вицепремиер, беше посланик в Германия, Швейцария и Лихтенщайн, а сега е в Черна гора.

Синият Димитър Абаджиев също от депутат през 2015 г. се преквалифицира в генерален консул на България в Шанхай, а след това стана и посланик на България в Словения, а сега е в Саудитска Арабия. Такива примери у нас има в изобилие.

3 Коментара
  1. мАнгелчо казва

    Затова ДС-Ванче караПрас ходел на курсове по турски език при Доган – защото в Туркменистан се говори турски! Иначе циг@нският му е майчин, както и на изпадналата в немилост прокурорка в СофАпПрокуратура Роска Слабак-караКачан!

  2. Хехехе казва

    Русенското караКачан ще бяга през глава от Македонския фронт през 9 планини в десета пустиня! ДС-шубето е голЕм страх от Макгнитски, РИКО, Панама, Пандора, …..

  3. майната казва

    Това дето го показва да си го пъхне отзад ! То ШКЕМБЕ, шкембе ама зад него върви ДУПЕ ! Та заври си го лоена топко, може и да се удовлетвориш !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.