Само в Narod.bg: Митничарят на ГЕРБ Васко Ръчичката пълни чекмеджето на Бойко с далавери в „руското“ пристанище на „Лукойл“

1 4 414

Митничарят на Баце Васил Инджов – Васко Ръчичката, е основен проводник на корупционните пари от неплатения акциз на руската „Лукойл“, която само Господ знае какви количества петрол вкарва у нас през пристанище „Росенец“.

Източник на Narod.bg от митническия клон в Бургас разкри ексклузивно още част от корупционния пъзел, в който участва зам.-директорът на Териториална дирекция „Южна морска”, оставен на поста въпреки чегъртането на мафиотите в системата.

Ръчичката, като зам.-директор, отговаря за информационните системи IT, прави консорциум IPM и разработва БАЦИС – митническата акцизна система. Това му дава свободата да прикрива огромни количества от нефта, който влиза у нас през пристанище „Росенец“, където безконтролно оперира руската „Лукойл“, категоричен е източникът на Narod.bg.

Става дума за хиляди тона петрол и милиони от спестен акциз, които влизат незабелязано от властите с помощта на корумпирани митничари като Васко Ръчичката и неговите актуални покровители – концесионерът Николай Филипов – Ники Митничаря, Мишо Булинса и Любо, които първо Narod.bg осветли.

Далаверата върви от години под чадъра на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов. Срещу „услугата“ пък чекмеджето на Баце прелива от банкноти по 500 евро. Като се има предвид и фактът, че доскоро силният човек в руската фирма бе олигархът на Бойко Валентин Златев, може да си направите извода какви са мащабите на престъпленията, коментира информаторът на Narod.bg.

Васко Ръчичката е протеже на бивш зам.-шеф на митниците, Георги, който е без лява ръка, оттук и Васил Инджов лепнал прякора Ръчичката, освен, че е сръчен в далаверите.

Реклама

Източник на Narod.bg от върховете на МВР припомни, че Васко Ръчичката е пробутан на високия пост зам.-директор на Териториална дирекция „Южна морска” в Бургас именно от бизнесмена Николай Филипов – бивш съпруг на депутатката Калина Крумова, който заради връзките си в Агенция „Митници” е познат и като Ники Митничаря.

Бургазлията, заедно с Михаил Иванов – Мишо Булинса и сенчест бизнесмен, споменат като Любо, са тримата разбойници, които въртят нелегален трафик на горива под чадъра на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов, категоричен е информаторът на Narod.bg.

По този повод питаме новия изпълнителен директор на Агенция „Митници“ Павел Тонев: Докога откровени престъпници ще продължават да работят в системата? Не е ли време агенцията да се изчисти от корумпираните и да поддържа работни стандарти като за страна, член на ЕС?

Време е митничар №1 да отговори и на въпроса кой контролира влизащите и излизащите хиляди тонове петрол през пристанище „Росенец“, отдадено на концесия на „Лукойл“?

Нефтеният терминал е истинско малко пристанище, отстъпено от българските власти на управата на руската фирма. Това е анклав на Русия, през който служителите на „Лукойл“ могат да вкарват и да изкарват каквото си пожелаят под носа на полицаите, с каквато и апаратура да са екипирани униформените.

От публикуваното преди време разследване става ясно, че „Лукойл“ препраща въпроса към Гранична полиция, а от Гранична полиция твърдят, че пристанището не е от техния ресор.

Излиза, че пристанището на консорциума е нещо като екстериториална зона, охранявана от руснаци, изключена от Шенгенската информационна система (ШИС). Съзнателно или не, държавата е допуснала огромна пробойна в системата за охрана на границите, останала незабелязана и от европейските проверяващи, и от нашите спецслужби.

1 Коментар
  1. […] Само в Narod.bg: Митничарят на ГЕРБ Васко Ръчичката пълни ч… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.