Само в Narod.bg: Касиерът на ГЕРБ в митниците Васко Ръчичката пази петролната контрабанда на Николай Филипов и Мишо Булинса (НОВИ ФАКТИ)

6 9 122

Сръчният в далаверите митничар Васил Инджов, носител на показателния прякор Ръчичката, стои зад контрабандния петролен канал на триото Николай Филипов, Мишо Булинса и Любо, което се отчита директно пред чекмеджето на Бойко Борисов, разкри Narod.bg.

Източник от върховете на МВР сподели ексклузивно, че Васко Ръчичката е пробутан на високия пост зам.-директор на Териториална дирекция „Южна морска” в Бургас именно от бизнесмена Николай Филипов – бивш съпруг на депутатката Калина Крумова, който заради връзките си в Агенция „Митници” е познат и като Ники Митничаря.

Васко Ръчичката (в кръгчето) не се свени да се появява по пресконференции

Васко Ръчичката е основен касиер на ГЕРБ и Бойко Борисов при събирането на корупцията, която се вихри под шапката на Териториалната дирекция в Бургас. Проверката на Narod.bg показа, че корумпираният зам.-директор на ТД „Южна морска” управлява едни от най-важните за мафията митнически пунктове:

Митница Бургас

Митнически пункт Летище Бургас

Митнически пункт Малко Търново

Митническо бюро Нефтохимически комбинат

Митнически пункт Пристанище Бургас център

Митническо бюро Свободна зона Бургас

Митническо бюро Сливен

Митническо бюро Ямбол

Реклама

Митнически пункт Лесово

Митнически пункт Царево

Митнически пункт Нефтопристанище

Митнически пункт, жп гара Свиленград

Митнически пункт Капитан Андреево

Докато държал чадър над петролния канал на Бойко Борисов, Васил Инджов въртял и свои „дребни далавери”, като например рекет за постове. Всяка митническа смяна се състои от шестима служители, които Васко Ръчичката разпределял по важните КГПП-та, където текат реки от банкноти, срещу сериозен кеш на ръка.

Още по времето на Ваньо Танов Ръчичката щял да изхвърчи от митниците за корупция, но преждевременна смърт на бившия директор се оказала на късмет за далавераджията.

Съвсем неслучайно поставеният от хунтата шеф на агенцията Георги Костов го остави на работа – Васко Ръчичката пълни чекмеджето на Бойко и черната каса на ГЕРБ за всички избори, обясни източникът на Narod.bg.

Една от последните големи схеми на касиера на Буци е покрай вноса на коли от страни извън ЕС. Тук номерът е, че автомобилите се обмитяват на база стойността им, която вносителите занижават с фалшиви документи, което е директен удар върху бюджета. Васко сръчната Ръчичка, обаче, си затваря очите и взима торби с пари от вносителите, не крие информаторът на Narod.bg.

Очаквайте продължение на разкритията за контрабандата на петрол под шапката на триото Ники Митничаря, Мишо Булинса и Любо, покровителствани от касиера на ГЕРБ Васко Ръчичката – само в Narod.bg.

6 Коментара
 1. Informiran казва

  На снимката не е Васил Инджов, а Георги Георгиев, който не работи в Агенция митници от близо 2 години

 2. Георги казва

  Всичко е истина за ръчичката. Хубаво е службите да го попитат и за хероина от Иран.Той беше не само касиер в митницата но и кадровик .Без неговата санкция за чистачка не назначаваха.Още веднъж браво за смелостта

 3. Toto казва

  Като отговорна медия би трябвало да си проверявате освен фактите, които публикувате така и снимковия материал към тях. Така будите съмнение и за написаната статия.

 4. Читател казва

  Този в кръгчетата не е Васил Инджов.
  Груба грешка.
  Още от там става ясно колко достоверна е статията.

 5. […] Само в Narod.bg: Касиерът на ГЕРБ в митниците Васко Ръчичка… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.