Пътищарите да крещят под прозорците на Владислав Горанов и чичо му Кирил Ананиев, а най-добре – пред зайчарника в Банкя

2 5 248

Пътищарите да крещят под прозорците на Владислав Горанов и чичо му Кирил Ананиев, а най-добре – пред зайчарника в Банкя. Това предлага експерт по политически комуникации Весислава Танчева, видя Narod.bg.

Публикуваме пълния текст на коментара:

След зърнари, ДДС-ари и въглищари, сега се сдобихме и с пътищари… 

Няма лошо, дет’ се вика, то е гордост, не обида, но са сбъркали адреса на протеста! 

Може да бъде изображение с 4 души и изправени хора
Снимка от фейсбук профила на авторката.

Гледам, подкарали ги да викат под прозорците на Радев и Янев, хората с пълно право си искат парите за изработеното. 

Само дето ги искат не от когото трябва!

Реклама

Съдейки по надписите на гърбовете, половината от тях трябва да идат да омачкат моравите пред луксозните резиденции на шефовете, защото парите им са изплатени авансово (помните оная кухня, нали? 

Защо собствениците на фирмите, получили стотици милиони в нарушение на няколко закона, не плащат на работниците – не знам! Но знам, че нарушават още поне един закон и буквално изнудват собствените си служители: или те влачим на протест, или пари – като цъфнат налъмите! 

Другата половина от протестиращите имат повече възможности! Първата е да се разходят до кв. Изток и да повикат пред луксозната кооперация, в която безплатно живее Влади Горанов – финансовият министър, превърнал схемата с „преизпълнените“ бюджети, чиито излишъци се раздават практически безконтролно в края на всяка година, в удобен инструмент Борисов еднолично да решава кого да награди за послушанието и кого да „пореже“ с някой и друг милион.

Е, Горанов ще каже, че понеже електоратът на ГЕРБ го възприема като човек на Пеевски, беше сменен още през юли и не е правил Бюджет ‘2021.

И то си е така. Втората възможност е да намерят къде живее великият „бюджетар“ на републиката Кирил Ананиев и да го питат: ти, сине майчин, как създаде бюджет, в който за възложени дейности за 1,3 милиарда лева си предвидил да платим с 0,3 ?! 

Това, последното, даже и на мен ми изглежда безсмислена разходка, понеже Ананиев може да е писал, каквото падишахът нареди, но тоя бюджет е минал гласуване в Народното събрание някъде през ноември 2020. Значи, на теория и тогава някой е можел да пита, ама не е…Така остава само една логична дестинация за протест, която на всичко отгоре изглежда и най-перспективна откъм наличен кеш: Зайчарника в Банкя!

 Точно там са взети решения да се възложи работа за 4 пъти повече пари от осигурените, да се раздадат напред едни милиарди и да гледаме после сеира на следващите правителства, щото то е ясно, че няма да са на ГЕРБ! Там също има вероятност по чекмеджетата да се въдят милиони и да се гушат на топло кюлчета. То, нищо чудно част от тия кюлчета да се окажат подаръци баш от някои пътищари, дето работниците им протестират днес.

Иначе, хората ще повикат, ще повикат, па ще си тръгнат. Те, повечето и без друго дебнеха първия възможен момент да се шмугнат из околните улици, столица да видят и нещо да си купят. Но пари няма да видят, ако не се сетят къде му е мястото на протеста!

2 Коментара
  1. майната казва

    Според мен, новият адрес под чиито прозорци да крещят трябва да е един – Централен Софийски затвор .Тогава много от апетитите за двойно кеширане, ще намалеят и спихнат! Сега Буци обещава, ако се върна, всичко ще е както си беше – КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА ! Радев , Янев забързайте се с държавните дела ! Изборите ще дойдат и ще си отидат !Направеното на “ ползу роду“ ще остане ! По КОНСТУТУЦИЯ имате всички права !

  2. firebg казва

    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.