Картелът на Иван Пилето направи олиото по 4 лв., в Австрия е два пъти по-евтино (РАЗКРИТИЯ за олигарсите на Бойко)

5 20 520

„Картелът при слънчогледа си работи, колеги, цената му към днешна дата е 1300 лв.”, написа тези дни агробизнесменът и един от най-големите производители Светослав Илчовски, който се прочу с разкритията си за олигарха на Баце Иван Ангелов – Градуса, видя Narod.bg.

Ромският бизнесмен от Панагюрище сам си призна в парламента пред комисията „Манолова“ как е спечелил добре от бартера с фурмите срещу коронавирус при ГЕРБ, както и за чадъра над него при проблем с пилетата и яйцата му в Турция.

Доказа се и стъкмистика на резултатите на „Градус“ преди пускането на фирмените акции на борсата именно чрез фиктивни сделки със слънчоглед и зърно, което е източило, по думите на Илчовски, около 100 млн. лв. от пенсионните фондове, където са нашите осигуровки за старост, пише 19min.bg.

Ромът от Панагюрище се оказа близък до другата нагаждачка от ГЕРБ – Сталинка Георгиева, която дори размята мотика в реклама на „Градус“.

Стана известна и странната сделка с къщата на Иван Градуса на ул. „Секвоя“ до премиерската резиденция в Бояна, която странно как се е озовала в ръцете на изритания шеф на Правителствена болница Любомир Спасов. Където пък според последните разкрития на Антикорупционния фонд са отвличани и държани, докато не прехвърлят бизнеса си на подставени лица, крупни бизнесмени като собствениците на двата завода за асансьори семейство Златанови.

Иван Ангелов е и най-големият производител на олио у нас – най-известната, придобита от него марка е „Бисер“.

Забавното е, че в момента в Билла от седмици има промоция на зехтин от Италия и Испания по 5 лв., а некачественото българско олио на Градуса е 4 лв., което е тотален абсурд. Защото в Австрия, например, цената е наполовина.

Целта е същата като с „изпуснатата” цена на тока при старата власт на Баце и ръководство на Българския енергиен холдинг. Същото е при газа с калинките на ГЕРБ в Булгаргаз и Булгартрансгаз.

Реклама

Интересен е коментарът на браншовика  Пенчо Пенчев:

„3-ма определят цената и са все още живи”. Тримата са Ангел Георгиев –шеф, от групата Олива, наследник на Перла – Кнежа и нов собственик на Калиакра, добита при предишната власт Калиакра – няма собствена марка, а продава олио „с етикет на клиента”. Другите са Георги Марин и Адриан от Видин, както го знаят в агросредите.

По-важният въпрос е къде е Комисията за защита на конкуренцията, преназначена в последните дни на старата власт с удължен с 2 г. мандат и управлявана от майката на известния депутат 6 мандата от ГЕРБ Александър Ненков – Юлия, преди това зам.-кмет на София, с подгласничка от БСП Анна Янева, която в момента е подсъдима на 3-та инстанция в Специализирания съд заедно с ментора си Р.Овч.

Липсата на реакция много прилича на поведението на органа спрямо картела при горивата: цената на бензина и дизела у нас в момента е колкото при петрол 120 долара, а той е едва 82-84 днес.

При положение, че ДДС и акцизите не са променили оттогава досега ставките си. Пас е и Комисията за защита на потребителите, която също има инструменти да влияе в полза на данъкоплатците. Тя е оглавявана от кума и най-добър приятел на министъра от последния редовен кабинет и водач на 2 листи на ГЕРБ за новите избори Кр. Вълчев – Дим. Маргаритов, и е на власт, въпреки че мандатът му изтече още на 29 март миналата година – т.е., преди повече от 18 месеца.

В коментар към агробизнесмените представителят на картела Илиан Личев коментира: „Ще продавате слънчоглед на 800 лв. и ще питате дали ще има кой да го купи! Вносът на олио от Сърбия, Молдова и Украйна започна, а вие си го пазете слънчогледа!

При 500 лв. ток с таксите, пренос и балансиране, на коя фабрика ще й е нужен слънчоглед, бе, колеги земеделци, при наличието на изгодни цени на олиото при внос? Този път ще „изядете“ дървото!

Миналата година се подигравахте с фабриките, едвам оцеляха, реално много фабрики за олио и белен слънчоглед спряха да работят, като добавим и цените на контейнерния транспорт към вашата излагация и нещата да се преработва слънчоглед се обезсмислят.

Вие правите милиони с 5 човека и 5 трактора, а фабриките да плащат високи заплати на специализирани работници, скъпа поддръжка на инсталации, да ви купуват скъпия слънчоглед, а вие да си барате К… и“ кибичейки“ по селските кафета чакате да се вдигне цената на слънчогледа.

Без да се обиждате, но и голям процент сте необразовани и неграмотни, докато фабриките се управляват от екипи завършили университети, които вие сте виждали само на снимка. Да, досега си купувахте G класи да влизате в полето ,но „чашата“ преля, г-да земеделци. Е, НЯМА ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ ТАЗИ ГОДИНА!”.

5 Коментара
 1. майната казва

  Не зная какво се получава и не се получава ?! Засега Буци и компания продължават да печелят на гърба на народа? Със съдействието на Държавата ? Иначе защо тези още са на свобода? Могат да се подведат под отговорност, за увреждане интересите на РЕПУБЛИКАТА !

 2. многознайко казва

  Все си мисля,че сте по обективно издание.Все пак све 21 век……един клик и сме в Авднрия.Олиото в Била там е 2.49 ЕВРО и в Гърция е толкона.Остава да се сметне 4 лева колко е ,та да е два пъти по евтино…..Така уви е в цял свяг а и на борсата в Ню Йорк.

 3. firebg казва

  пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

 4. Генчо Славов казва

  Картелът не е на Пилето, ами на оня наркоман и пияница, който направи слънчогледа ненормално скъп, заби му цена 1,15лв./кг и колко според вас да е олиото? Тоя наркоман и пияница, „най-големия“, направи картел за да продава слънчогледа си на космическа цена, почти на двойна цена от миналата година, за да печелииии, че нали сега е „герой“ на деня! Защо не го питате на колко продава слънчогледа си сега и на колко миналата година? Ами питайте го, и ще разберете кой е главният виновник за високата цена на олиото!

 5. Генчо Славов казва

  Картелът е на оня наркоман и пияница, който направи слънчогледа ненормално скъп, заби му цена 1,15лв./кг и колко според вас да е олиото? Тоя наркоман и пияница, „най-големия“, направи картел за да продава слънчогледа си на космическа цена, почти на двойна цена от миналата година, за да печелииии, че нали сега е „герой“ на деня! Защо не го питате на колко продава слънчогледа си сега и на колко миналата година? Ами питайте го, и ще разберете кой е главният виновник за високата цена на олиото!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.