ГЕРБ се цепи преди вота: Даниела Дариткова и Красен Кра(д)лев изчегъртани от челните места в листите

1 3 829

Война за депутати тресе хунтата ГЕРБ – СДС. Коалицията на мафията обяви водачите на своите листи за третите за годината избори за Народно събрание, в които цепенето на шайката е очевадно, предаде Narod.bg.

Впечатление прави, че начело са все познати имена – бивши министри и депутати от управляващата до началото на тази година коалиция, верни на Баце.

Две знакови имена, обаче, явно са изчегъртани от ГЕРБ. Те не са начело на листа, а едно от тях почти сигурно няма да влезе в парламента. Става дума за пишман докторката Даниела Дариткова. Водач в Смолян,откъдето обикновено влизаше в НС, този път ще е д-р Красимир Събев, който бе депутат от ГЕРБ в 44-ия парламент, когато партията успяваше да спечели два мандата в района.

Второто име, което е пратено на задни позиции, но има някакъв шанс за депутатски мандат, е Красен Кра(д)лев. Бившият спортен министър не е водач в родната Варна, където начело е бившият здравен министър и отявлен враг на сегашното ръководство на МЗ – нежният Костадин Ангелов – Коце Ботокса. Кралев не е и водач в Русе, какъвто бе на предишните извънредни избори.

ГЕРБ-СДС, обаче, остави начело на листите бившите вътрешни министри от третия кабинет на Мутрата – Младен Маринов и Христо Терзийски, които се проявиха покрай погромите над протестиращите срещу ГЕРБ българи през лятото на 2020 г.

По време на антиправителствените бунтове Терзийски смени Маринов в МВР, след като полицаи пребиха протестиращи през юли, но случаи на насилие имаше и през септември.

Маринов отново ще води листата в София-област, а Терзийски – в Кюстендил, откъдето бяха народни представители в 45-ия и 46-ия парламент. Представители на други партии поискаха депутатските им оставки това лято, след като изтекоха записи как полицаи са били протестиращи, за които се смята, че са укривани при управлението на ГЕРБ. Двамата наглеци обаче не напуснаха Народното събрание.

Реклама

Както Narod.bg вече писа, нов водач ще има и в още един район – Плевен, където на 4 април и 11 юли водеше онкохирургът проф. Григор Горчев, който изненадващо се отказа да влезе в последния парламент и отстъпи място на „йориста” Александър Николов.

Сега водач ще е досегашният депутат и областен координатор на партията Валери Лачовски, а „правният мозък” на шайката Сашко Николов отива на неизбираеми задни позиции.

Промяна на останалите места няма и водачи на листите на ГЕРБ-СДС ще са стари лица. Листите в столицата отново водят лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов (25 МИР), който е първи и в Пловдив-град, заместникът му Даниел Митов (24 МИР) и председателят на СДС Румен Христов (23 МИР). И на 4 април, и на 11 юли Борисов водеше листи на същите места, но после искаше от Централната избирателна комисия да го заличи като депутат.

На челните места остават компрометираните крадци и бивши министри проф. Костадин Ангелов (Варна и Велико Търново), Росен Желязков (Благоевград), Красимир Вълчев (Стара Загора и Шумен), Томислав Дончев (Габрово), Екатерина Захариева (Пазарджик), Деница Сачева (Добрич), Кирил Ананиев (Перник), Петя Аврамова (Враца) и Николай Нанков (Ловеч) и Теменужка Петкова (Търговище).

Водаческите места запазват и Цвета Караянчева (Кърджали), която председателстваше 44-ия парламент, не влезе в 46-ия, Десислава Танева (Сливен), Десислава Атанасова (Разград, а сега и Русе), Делян Добрев (Хасково) и Ирена Димова (Монтана).

Без промяна са и челните места за почетния председател на „Гергьовден“ Любен Дилов-син (Бургас), изключената от партията на Слави Трифонов Росица Кирова (Видин), бившият областен управител на Пловдив Дани Каназирева (Пловдив-област), която се оказа една от многото Мата Хари на Буци, областният координатор в Силистра Тодор Тодоров (Силистра) и бившият областен управител на Ямбол Димитър Иванов (Ямбол).

1 Коментар
  1. майната казва

    Така както ги редите, хвани единия удри другия ! То един некомпрометиран няма ! Все поддръжници на краденето ! Не съм чул, някой от тях да има каквато и да е партийна визия ! Освен житейската – Буци краде най добре и ние стоим зад него! Как няма да е така, шкафчето е в него !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.