Бомба заложена от Мутрата: Ето как Борисов организира протестите на строителите

2 4 051

Протестите на пътните строители са заложена от Бойко Борисов и неговите хора бомба, коментира пред Nova News Мика Зайкова от „Има такъв народ“, видя Narod.bg.

Според нея протестиращите, които днес са затворили целия център на столицата, трябва да попитат своите работодатели къде са парите, защото служебният регионален министър Виолета Комитова не може да ги извади от джоба си. По думите на Зайкова все пак ще се намери буфер, така че да не останат хората без пари.

Експертът обясни схемата: „Тези фирми са сключили незаконосъобразни договори. Не може да сключиш договор за 20 милиона, да похарчиш 100 милиона, да ти дадат 80 милиона и от тези пари да не платиш на работниците, а да отидат не знам къде и да пратиш хората да протестират.“ Тя пита: къде е отишла разликата от тези суми: дали в джобовете на предприемачите, в което много се съмнявам, или в джобовете на някой посредник или по-важен човек…

Това са горещи картофи, оставени от пиршеството на ГЕРБ, категоричен беше и сценаристът Ивайло Вълчев, който също беше гост в сутрешния блок.

Мика Зайкова коментира и темата за цената на тока. „България има 10 000 вата инсталирана мощност за производство на електричество, а ползваме между 3000 и 5000. Има ток, колкото си искаш. Важното е да не се прави спекулация с износа“, смята бившият депутат от ИТН.

Реклама

По повод президентските избори Зайкова бе категорична: „Нашата подкрепа е за Румен Радев. Тя е принципна заради това, което направи за 4 години и подкрепи протеста. Пълен абсурд е това, което е казал Панов по отношение на президента и е невъзможно той и ДПС да имат скрити общи отношения“.

Сценаристът Ивайло Вълчев пък обяви, че Лозан Панов бързо ще установи, че да си интелигентен човек в политиката май не е достатъчно.

„Продължавам да се надявам, че в президентската надпревара ще се запази добрият тон и ще надделяват само политически аргументи“, каза още той.

Според него кандидатурите на Герджиков и Панов са еднакво загадъчни: „Те имат целта да убедят собствените си хора, че стават за тази работа“.

По думите му с лишаването или придобиването на привилегии по отношение на ваксинирани и неваксинирани се прави разделение. А в изборите ИТН влиза с нагласата, че има работа, която трябва да бъде довършена.

2 Коментара
  1. DJD казва

    „България има 10 000 вата инсталирана мощност…“ Това е мощността на един бойлер и една готварска печка… 🙂

  2. веждю радишев казва

    нека си протестират ,кой им обръща внимание,,само горят нафта ,а трябва да направят ресто на огромните аванси и ще им платят тея 900 хиляди НО….ОТ АВАНСИТЕ СА ВЪРНАЛИ 40% НА ДЕБЕЛОГЪЗИЯ НЯМА КАК ДА ГИ ОТЧЕТАТ И СЕГА ДАЙТЕ ДА СТАЧКУВАМЕ,ТЕ ЗАТОВА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФИРМИТЕ НЕ ИСКАТ ДА РАЗГОВАРЯТ С МИНИСТЪРА,ТА КУЧЕТО Е ЗАРОВЕНО В БАНКЯ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.