Narod.bg изхвърли „йориста” на ГЕРБ Александър Николов от листата в Плевен (война за депутатски места тресе хунтата)

0 9 239

След серия разкрития на Narod.bg за резила на ГЕРБ – депутата Александър Николов, прочул се покрай подигравателния чат на Pi ar Sevi Boiko с Иван Гешев, „правният мозък” на хунтата изхвърча от челното место в листата на 15-МИР Плевен.

До детронирането се стигна след наше разследване, което показа, че Сашо Николов е протеже на затворника от ГЕРБ Анатолий Иванов, лежал в пандиза за отвличане.

Източникът на Narod.bg е категоричен, че след като осветлихме безобразията на сина на близкия до Румен Петков бивш шеф на Федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов, депутатът е отпаднал от призовата позиция в листата, което поставя под въпрос неговото влизане в бъдещото НС въпреки огромните суми, които се изливат за купуване на преференции.

„Написахте много хубави материали за Александър Николов и ви подавам още нещо интересно по темата. Въпросният индивид финансира два фалшиви сайта, през които си провежда последните изборни кампании.

Вече започна да рекламира и новата кампания. Единият сайт се казва ebulgaria.bg и е собственост на едни шанаджии от Плевен – Янислав Кунев и Диян Вегенов. Те не са журналисти, но направиха този сайт само за да опитват да взимат пари от изборни кампании”, започва новият сигнал до Narod.bg.

„Сайтът се поддържа вяло и изцяло само с копи-пейст новини, но наближат ли избори, двамцата започват да сноват по партиите и да предлагат фейсбук групите си, а сайтът влиза в употреба, за да могат да вържат договори и да легализират парите, които получават.

Сега се появи едно смешно интервю, което вероятно самият Сашко си го е направил, а ако прегледате в търсачката статиите и интервютата за него, ще си направите сметка за какво иде реч.

Друг сайт не е писал толкова за въпросния господин, дали е случайно или просто той е скритият собственик на ebulgaria.bg, не е ясно”, обясни информаторът на Narod.bg.

Любопитното е, че преди последните избори същите Янислав Кунев и Диян Вегенов съзадоха още един сайт – www.izbiratel.bg, като за него са ползвали друга фирма, в която е вписан само Вегенов.

Реклама

Сайтът „работи” само за изборите, след което от юли насам нямаше нито една качена новина.

Само часове след изборното събрание на ГЕРБ в Плевен, след което стана ясно, че Сашко Николов изпада от първите три позиции, които дават шанс за влизане в НС, се появи интересна „новина”: izbiratel.bg публикува дописка за диви раздори в плевенската структура на хунтата ГЕРБ, защото областният координатор Валери Лачовски изритал наш Сашко от листата – акт, който пишман репортерите Кунев и Вегенов се опитват да пришият като самостоятелно решение на Лачовски.

Всъщност, листата се реди в Банкя и Бойко Борисов много добре знае, че анонимникът Александър Николов не е начело, защото лично той така е разпоредил, отсече информаторът на Narod.bg.

„Нямаше да ви напиша тези неща, ако на 19 септември Николов не беше публикувал пост на профила си във фейсбук, в който казва:

„Поставям си лична кауза да предложа законова регламентация за това да има публичен регистър на медиите в които да посочат своя собственик, лицето което контролира съдържанието, редакционната политика и източници на финансиране”.

Сашко (с шармантното жълто сако) скочи срещу областния координаро на ГЕРБ Валери Лачовски заради отпадането му от листата

„Йористът” на ГЕРБ направи това, след като уж бе засипан с „клевети” от вашия сайт с опит да ви сплаши. А вие просто казахте истината”, подчерта нашият читател.

„Въпросните сайтове, които странно защо така упорито рекламират политическата му кариера или липсата на такава, нито са вписани като медийни доставчици, нито се списват от журналисти, нито спазват някакви етични норми, нито имат обявен екип и т.н. и т.н.

Интересно е как партии плащат на такива видимо фалшиви „медии”, което видно още на пръв прочит?”, завършва сигнала до Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.