Само в Narod.bg: Анастас Герджиков се разведе тайно, професорът живее с майка си (СНИМКИ)

4 33 287

Проф. Анастас Герджиков, който се оказа изненадващата кандидатура на ГЕРБ за президентските избори, се е развел тайно със съпругата си, дочу Narod.bg. Раздялата е станала тихомълком още през 2019 г.

Преди дни от партията на Бойко Борисов официално обявиха, че ще застанат зад номинацията на ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, огласена от инициативен комитет, пише „Уикенд”.

В биографичната справка, приложена за Герджиков, са старателно описани всичките му академични титли и научни постижения. Няма и дума обаче за неговото семейно положение, което е повече от странно и необичайно за претендент за най-важния в държавата пост.

Проф. Виолета Герджикова е разведена с кандидат-президента на ГЕРБ

Реклама

Оказва се, че това е лично желание на проф. Герджиков. Повече от 20 години той е бил женен за своята колежка Виолета Петрова Герджикова, която също е професор и е сред най-изтъкнатите преподаватели по класическа филология, старогръцка и римска култура. Двамата имат и син.

Семейството обаче се разделя без драми и панаири преди около 6 години. Виолета напуска съпруга си и според слуховете от известно време има връзка с друг свой колега.

Запазва обаче добрите си отношения с дългогодишния си съпруг проф. Анастас Герджиков, двамата дори често се срещат по симпозиуми и семинари и празнуват някои празници.

Според източника двойката професори се развежда официално през 2019 г. За това сочат и данъчните декларации на проф. Герджиков, който от този момент декларира единствено своето имущество като ректор на Софийския университет.

Narod.bg ексклузивно научи, че от няколко години кандидатът за президент живее с майка си проф. Мария Герджикова в семейния апартамент в столичния квартал „Гео Милев”.

4 Коментара
 1. Фатмашка работа казва

  Той и ДС-катъра „Виктор“ шантонин-шамаро Селянски се беше развел с Шантонина, но Цаци като съдия е забърсал и унищожил всички документи и дела от развода преди изборите за президентин на БKП+Б3HC–ДC през 1996! Затова и Селянска се беше разплула повече от Людмила Живкова в „Мисия Лондон“ и гяурскя любовен фронт?! Сега оатава и ранно-пенсионираната фатмачка-полковничка да разберем какво е работила в разните щабове и Мата-Хари-„канцеларии“?! Щото мъжлето й, дето си петелка краката като ходи и „марширува“, не може да е издиганто до спец-„генерал“ без помощта на фатмачката-полк. и благодетелността на босовете!

 2. ???? казва

  Това ли е ОБЕДИНИТЕЛЯ, този който НЕ МОЖЕ да ОБЕДИНИ ТРИМА „Професори „?!

 3. ВЕЖДЮ РАДИШЕВ казва

  мекия,ти самолета неможеш изкара на пистата,камо ли да го вдигнеш ….завалията тази женска като я гледам иска яка оран …..не става само с титлииии трябва и да си мъж

 4. Виолета недялкова казва

  Анастас Герджиков е в процес на развод с Виолета Герджикова, поради фактическа раздяла, продължила повече от 18 години!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.