Падение: Николай Ненчев, който с помощта на мутрите завзе БЗНС, сега помага на Бойко (като министър „усвои” 22 бона, за да си присади коса)

0 3 270

Някогашната креатура на БКП – партия БЗНС, днес е патерица на хунтата. Падение, което се гарантира от председателя на „земеделците” и партенка на Бойко Николай Ненчев, военен министър във втория кабинет на ГЕРБ, припомня Narod.bg.

Вижте прелюбопитни детайли за тартора на БЗНС, който по време на мандата се прочу с „усвояването” на 22 000 лева народна пара, за да си присади коса на оголялото кубе, говори дисидентът Петър Бояджиев:

Към Николай Ненчев, който играе недостойната роля, която червеното БЗНС игра в продължение на 45 години. И днес Николайчо, който с тояги прокуди бившия политически затворник Георги Пинчев от председателския пост с помощта на мутрите, днес първи притичва на помощ на този, зад който се крие сикаджията.

Николайчо, Николайчо, с голямо съжаление ми се налага да констатирам, че в историята на БЗНС ти ще останеш този, който гаси лампите. Имам право да оценявам и да го кажа.

Не съм бил партийно ангажиран с БЗНС, но дълги години съм трил наровете в старозагорския затвор със стотици достойни българи привърженици на БЗНС.

Реклама

И пазя за целия си живо добрите спомени и уважението ми към тези хора и към достойното поведение което имаха в тези тежки времена.

Без комплекс мога да кажа, че и съм научил много от тях, когато попаднах напълно неопитен и зелен при тях в затвора. Бях приет от тях, бях подпомаган от тях, бях съветван от тях.

Ще спомена само един емоционален, но много говорещ случай. Бях в изолационното отделение. Навън, в коридора, бяха затворниците от по-лекият режим.

Контактът с нас се наказваше жестоко. Беше Петровден. И изведнъж за секунди вратата на килията се отвори и една кофа вода се изля върху именника.

Едва ли човек, непреживял това, може да осъзнае усещането на един такъв момент. И всичко това беше мислено и подготвено от приятелите земеделци, които имаха за момента шанса да са на по-лекия режим, което, разбира се, винаги беше временно.

С това както излелият кофата, така и още няколко помагащи му рискуваха не само на момента да се намерят при нас, а и нещо повече. Но те бяха решили да ми дадат малко морална подкрепа, поемайки риска.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.