Бойко плаши гербопитеците: Ако не се върна власт, идва апокалипсис

7 7 418

Поредно досадно дълго и изпълнено с отровени лъжи изявление направи бившият премиер от СИК Бойко Борисов. Възможност му даде форум в Пловдив, организиран от женската организация на шайката ГЕРБ.

Вождът на мафиотската партия безцеремонно си присвои дискусията и в продължение на 40 минути плашеше присъстващите с черни предричания за българската държава и политика.

Към изявата го подтикна и ласкателното отношение на наскоро избраната за председател на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова. „Г-н Борисов, вие сте достатъчен за изключително още по-голяма зала, защото вашата харизма изпълва залата, а вашата сила ни мобилизира още повече”, обърна се почтително Йорданова към партийния бос.

Най-напред експремиерът се засили към болезнената тема за смъртността от ковид, за която, откакто падна от власт, той обвинява служебните правителства на президента Румен Радев и, в частност, здравният министър Стойчо Кацаров.

„Средно по 100 човека на ден българи почиват. Все едно няма никакви ваксинации, никакви ваксинационни планове. В същото време, цяла Европа отвори, защото населението им е 60-70 процента ваксинирано. Българите гинат! Защото Румен Радев и Кацаров експериментират – нов модел!”, гръмко обяви Радев.

Както винаги, Баце заобиколи мрачните статистики от миналата година, когато страната страдаше от хаотичните мерки на кабинета му спрямо пандемията. Той косвено обвини и медиите, че работят в полза на служебното правителство, защото поставяли ваксинацията като „седма, осма новина”, тоест, нещо маловажно.

Реклама

Играта „прехвърли вината на следващия в Министерски съвет” Борисов продължи и с енергийната криза. Повод му обвинението на Румен Радев към ГЕРБ, че е заложила капани в енергийната система на страната, в които сега пада неговият кабинет.

„12 години цената на тока, не 12 дена, г-н кандидат-президент Радев, а 12 години имахме най-ниския ток, най-ниския газ като цена! А когато със стотинки дръпнеше ценатата на горивата, имаше протести и обширни репортажи за скока на цените”, едвам не подскочи водачът на ГЕРБ от стола си.

И предрече, че до края на годината ще достигне 500 лв. Цялата му тирада беше насочена към това да убеди хората в едно твърде невероятно твърдение – че българската енергетика може да е била здрава и стабилна при неговото управление и да се е сринала буквално за няколко месеца, след като властниците в Министерския съвет са се сменили.

След което дойде любимият за Борисов момент – бюджетният излишък по негово време, или както той го нарича – „мазнинката на държавата”, и настоящият дефицит. „12 милиарда имахме фискален резерв и бюджетен излишък.

Единствената тема беше колко още и къде още да дадем пари – дали за ягоди, дали за малини, дали за биволи или да строим инфраструктура”, обяви той. И направи втора мрачна прогноза: „Бюджетният дефицит ще отиде на минус осем!” А всъщност проблемите с дефицита започнаха още по негово време.

Оттук прескочи към темата за пенсиите, за да уплаши и хората в третата възраст. „Мили мои, ние ви гарантирахме 50 лева, докато тече кризата. Те, за да се направят на интересни, ви излъгаха, че ще добавят 120 лева. Само че – татко ще ми купи колело, ама друг път ще ми купи!

Излъгаха ли ви? Излъгаха ви! Сега ви казвам – януари ще останете без пенсии, ако продължите да подкрепяте диктатора! Това мога да се обзаложа с всеки!” Под диктатора имаше предвид президента, когото често обвинява в авторитарни наклонности, защото не се подаде на мафиотския маниер на статуквото.

7 Коментара
 1. Затвор за тиквата казва

  Завършен Простак! Няма ли кой му да запуши вмирисаната уста на този шизофреник?

 2. тиквата в затвора казва

  проста тиква марш при бай Ставри

 3. АЛ.ЙОРДАНОВ ЧИКИБОЕЦ КОМУНИСТ казва

  РАДЕВ,ЩО ТАКА БЕ,ЩО СИ МУ ГО НАБУТАЛ НА ТОВА НЕЩО А ТО СИ СЕ ВЪРТИ И ЦВИЛИ

 4. Недев казва

  Не е Бойко виновен, холям процент от скапаната ни вече нация е с манталитета на госпожата. „Г-н Борисов, вие сте достатъчен за изключително още по-голяма зала, защото вашата харизма изпълва залата, а вашата сила ни мобилизира още повече”, обърна се почтително Йорданова към партийния бос. ТОВА Е СТРАХОТНОТО ПАДЕНИЕ НЕ САМО НА ПЛОВДИВЧАНИ, НА ЦЕЛИЯ НАРОД, ЧЕ НЕ САМО ТЪРПИ, НО И НЕ СИ ДАВА СМЕТКА КАКЪВ ТЪПАК СТОЯ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА ТОЛКОВА ГОДИНИ. Каква харизма, каква сила, какви пет лева, Борисов реве като ………., защото вече е на бунището, а и съдебна присъда го чака нетърпеливо за всички безобразия, които е натворил, макар и да не е единствен. Боже, колко осиротели нещастници ще останат след неговото изчезване, но и колко много облагодетелствани.

 5. Каруцар казва

  Напротив! На БОКо трябва нашироко да му се дава думата и да се разпространяват „мъдрите“ му „мисли“! Той не само е прост и необразован, нп и няма задръжки в простотиите си! Изпаднал е в страхова невроза и сам си разбива „каруцата“!

 6. майната казва

  Ако не го тикнат в кауша навреме с окрадените пари може и това да сътвори ! Тя психопатията ходи по хората ???? Няма ли справедливост, той ще си мисли че е прав !

 7. Иван Иванов казва

  Дали този „ГЕНИЙ“ като малък не е участвал в предаването „Кой е по–по най“на бате Енчо и още не е осъзнал,че вече е порасъл?!…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.