Анастас Герджиков призна: С ГЕРБ и ДПС зад мен нямам никакъв шанс

6 3 856

„Ако бъда подкрепен само от привържениците на ГЕРБ или на ДПС или на двете партии, нямам никакъв шанс да бъда избран, защото това не са 51%.

Нашата кандидат-президентска двойка ще бъде избрана само ако гласуват за нас 50% от българите”. Това призна пред БНТ кандидатът за президент от хунтата и ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.

Затова ученият обясни, че не иска да бъде партиен симпатизант, а кандидат за президент.

„Аз наистина не съм член на ГЕРБ. Получих подкрепата им, за което съм признателен. Проблемът е, че не разбирам защо постоянно трябва да обяснявам как съм приел подкрепата на най-голямата политическа сила в България.

Реклама

Ако казвам, че искам подкрепата на всички партии, за да получа тази на гражданите от цялата страна, как да откажа тяхната. Аз не искам да бъда партиен симпатизант“, подчерта проф. Герджиков.

На въпрос кого би подкрепил на президентските избори, ако самият той не стигне до балотаж, професорът отговори: Лозан Панов, защото той отстоява поне една от моите тези: върховенството на правото.

По думите на проф. Герджиков трябва да се обединят всички български граждани зад каузи, а не да се обединяват партии.

„Необходимо е да намерим друг начин да говорим помежду си. Той не може да бъде начинът, в който само заклеймяваме противника отсреща, човекът отсреща изобщо не трябва да бъде противник и опонент, той трябва да е партньорът, с който работим, дори едните да са управляващи, а другите опозиция“, допълни кандидат-президентът.

Според него проблемът в обединението е, че нямаме национален идеал.

6 Коментара
 1. ВЕЖДЮ РАДИШЕВ казва

  МЕКИЯ,ПРЕЗИДЕНТ НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕШ ,ЕДИНСТВЕНО ЩЕ СТАНЕШ ЗА ТАШАК -ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ НА 100% ДАНО СИ ВЗЕЛ ДОБРИ КИНТИ ЗА ТОВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА ТЕ МРАЗИ

 2. ГЕРБавия казва

  Много благо и скромно поведение, професор Анастас ГЕРБджиков !!!!! Да ни помиряваш и обединяваш с мутро-мафията е като наказание ! Да се прегърнем с крадците, лъжците, мафоитите, насилниците и изнудвачите от Групировката ГЕРБ ??? КАК го измислихте ???

 3. Недев казва

  Днес 09.10.слушах Костадинов за пореден път. Как не намирам и една празна дума в неговите отговори, как не виждам подобна ангажираност у другите кандидати. Това е единственият политик и кандидат президент, който може да направи опит да ни извади от колониалната зависимост, макар и мисията му да е почти невъзможна при толкова много подлоги у нас, толкова много кандидат предатели. Неговите коментари съвпадат удивително с оценките на проф. Иво Христов за състоянието на държавата и народа ни. На път сме да докажем за кой ли път, че сме бездушно и безумно стадо.

 4. Нико казва

  Защото си приел подкрепата на
  Шкафчетата ! Затова…
  Продажник

 5. майната казва

  България винаги е имала идеал, гербераст такъв ! ЛЕВСКИ – той е идеал ! Всички го знаят ! Лошото е, че малцина вървят в пътеката му ! Повечето политици се крият зад него, а плужеците като теб се правят, че никога не е живял !Нямало идеал, Крум е сякъл ръцете на крадците, а ти ще ни помиряваш с тях !!???

 6. майната казва

  До Недев каза , господине на 70 съм, толкова много съм лъган с верни думи !!! Строих Социализъм, зрял, презрял, леко недопечен и почти КОМУНИЗЪМ ! Какъвто си пожелаеш, като в меню на ресторант.Този човек не е направил НИЩО в живота си освен да дрънка ! Изпедепсал се е !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.