СУПЕР СКАНДАЛ: Трима чужденци изнесли тайните на оръжейната фирма „Арсенал”, контролирана от ГЕРБ

0 1 943

Трима чужденци са арестувани от МВР по подозрение, че са изнесли тайните на оръжейната фирма „Арсенал”, която е под контрола на гербопитеците. Това става ясно от официално съобщение на българското МВР, предаде репортер на Narod.bg.

Не никаква тайна, че от години калинки на Бойко Борисов се разпореждат в държавното предприятие.

„Заради шефовете на завода ГЕРБ кметът на Казанлък печели избори и ходи да им прави метани в завода, където „ръководството благодари на кандидатите от ГЕРБ – СДС за приноса им”, алармира наскоро бившият депутат Георги Кадиев. По думите му „герберите искат да сте им благодарни и послушни заради заплатите, които вие всъщност сами изработвате. Те искат да ги избирате и преизбирате до живот. Те колят, те бесят, те решават бъдещето ви”, гневен е Кадиев.

Сега в същия този контролиран от мутрите оръжеен колос е засечен жесток теч на секретни данни. Специализираната операция по повода е проведена след подаден на 3 октомври т.г. сигнал  за установена липса на конкретни изделия от „Арсенал“ АД – Казанлък и документи, относими към тях – информация изключително чувствителна за фирмата и представляваща интерес за български или чужди конкурентни фирми, разказват от вътрешното министерство.

Реклама

Веднага се е задействало МВР и териториалната служба на ДАНС, които уведомили и прокуратурата.

В рамките на разследването са разпитани свидетели, установено е, че в завода, със сключени трудови договори, са работили 24-годишен литовски гражданин, негова съгражданка – на 59 години, и 60-годишен гражданин на Русия. Дейността им е била свързана с иновативни технологии, обезпечаващи продукцията на дружеството.

Тримата са били в неплатен отпуск до 17.09.2021 г., след което не са се явили на работа. Установено е, че са се придвижвали с леки автомобили, справка за задграничните им пътувания показала, че те са влезли в страната на 2 октомври 2021 г., били са в Казанлък и са тръгнали обратно. С цел предотвратяване напускането им от страната, до Гранична полиция е изпратено искане за щателна проверка.

На 05 октомври 2021 г. тримата чужденци и автомобилите им били засечени на ГКПП „Кулата“ и въз основа на писмена информация от РУ – Казанлък, са задържани за срок до 24 часа.

В автомобилите им са открити книжа и вещи, за които се предполага, че са пряко свързани с предмета на доказване по досъдебното производство. Изготвени са постановления за принудително довеждане на лицата, предстои да бъдат конвоирани до полицейското управление в Казанлък и привличането им в качеството им на обвиняеми, разказват още от МВР.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.