Мутри! ГЕРБ-СДС и ВМРО-„Атака” спасиха Фандъкова от разпит за скандалното назначение на ченгето Ивайло Иванов, наредил да окървяват протеста

0 1 843

Ето я мафията в действие! Управляващите коалиции в Столичния общински съвет – групите на хунтите ГЕРБ-СДС и ВМРО-„Атака“, парираха опит на опозицията да призове за изслушване кмета на София Йорданка Фандъкова на течащата в момента извънредна сесия, предаде репортер на Narod.bg.

Даскалицата по руски език от Самоков трябваше да обясни защо назначи за шеф на Столичния инспекторат уволнения заради полицейско насилие над протестиращите миналото лято бивш главен секретар на МВР Ивайло Иванов.

Предложението направи представителят на „Спаси София“ – Борис Бонев, който за пореден път определи назначението на Иванов като скандално. Бонев се мотивира, че Фандъкова е длъжна да даде някакво пояснение пред съгражданите си.

Самият кмет мълчи вече четвърти ден, откакто стана ясно, че бившият висш полицай, отговорен за побоищата на полицаи над протестиращи младежи на миналогодишните протести срещу управлението на Бойко Борисов, ще поеме най-важната контролна структура на Столична община.

Реклама

Вместо да улесни изслушването на Фандъкова, от ГЕРБ се втурнаха да обясняват, че предложението на Борис Бонев не е според правилника на СОС.

„Очевидно не знаете какъв е правилникът и какви са процедурите. Става въпрос за назначение, което прави кметът на София в структура, която е подчинена директно на кмета. Вие давате тук една картина, която е свързана вероятно с ваши виждания какво трябва да се направи. Имаме правилник, който постановява какво трябва да се направи и какви въпроси се разглеждат в общинския съвет.

Кметът на един град бива избиран със своята програма и има отговорност пред хората, които са го подкрепили да изпълнява своите ангажименти“, така доста несвързано и неубедително шефът на групата на ГЕРБ-СДС Малина Едрева се мотивира защо предложението на „Спаси София“ не трябва да бъде подкрепено.

При последвалия вот тя и останалите членове на групата й гласуваха против, а коалицията ВМРО-СДС се въздържа.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.