Къш! „Президентът” на ВМРО изритан от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ощипал вуза с 6 милиона лева (ПОЗИЦИЯ)

1 1 665

„Президентът” на корпулентния Красимир Каракачанов – доц. Милен Михов, е уволнен дисциплинарно от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, става ясно от позиция на ВУЗ-а, видя Narod.bg.

Преди два дни от ВМРО съобщиха, че историкът и бивш депутат е тяхното предложение за кандидат-президент.

Становището на ВУЗ-а вижте ТУК

Позицията на университета е в отговор на това, че Михов е представен като преподавател по дисциплината „Нова история“ във ВТУ, със специализация по темата „Македонски въпрос“.

Като причина за отстраняването му от ВТУ се позовават на Закона за висшето образование, където е посочено, че е забранено провеждането на политическа или религиозна дейност във висшето училище.

От университета посочват още 12 причини за дисциплинарното уволнение на Михов:

– За саботиране на работата на Академичния съвет, опити за проваляне на Общото събрание на Университета чрез ръководените от него партийни структури на ВМРО, в частност Студентския съвет.

– За създаване на международен проблем с Република Италия и нейни граждани, които се обучават дистанционно в Центъра за квалификации във ВТУ.

– За квалификацията „Мафия“, публично, в изказване  на пресконференция за медиите, към партньорите на Великотърновския университет – най-големия частен италиано-американски университет „Пегасо“, и въвличане на страната ни в международен скандал.

Реклама

– За използване на служебното положение и за възпрепятстване в Комисията по образование в НС решаването на всички въпроси, свързани с ВТУ.

– За обидни изказвания в НС срещу ректора, ректорското ръководство и ВТУ, за опит да се опетни честта и достойнството на преподавателите в Университета.

– Като помощник-ректор на ВТУ в периода 2007–2015 г. е отговорен за фактическия фалит на Университета (над 6 милиона дълг).

– За обръчите от фирми, свързани с ВМРО, довели до огромни загуби на ВТУ и участвали във всички строително-ремонтни работи на територията на Университета.

– За подстрекателство и организиране на поредица от запори на сметките на ВТУ (като правило преди големи национални празници и в края на годините) в опит да се създадат проблеми на ръководството на Университета и невъзможност да се изплащат работните заплати.

– За опит за незаконна намеса, в качеството му на народен представител, при образуването и воденето на дела по негови сигнали срещу ректора на ВТУ.

– За възпрепятстване на опитите на ръководството да реализира редица проекти в интерес на работата и за справянето с финансовата криза.

– Заради проблемите, които той или свързани с него лица от партията ВМРО създаваха на всички фирми, които се опитаха да работят с ВТУ за излизане от кризата.

– За организиране на поредица от поръчкови проверки, лично и чрез свързани с него лица, по линия на МОН и на Финансовото министерство, целящи да попречат на работата на ВТУ и да прикрият следите на лицата, които участваха във фалита на Университета.

1 Коментар
  1. Градинаров казва

    Как бързате да оплюете човека ? Защо не допуснете , че той може да ги върне тези парици. Все пак той е от ВМРО , не съм чувал те да са крадци. Ако г-н Каракачанов се научи за този хайдутлук , нали ще се огорчи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.