ПАДЕНИЕ в Narod.bg: ДПС издига Георги Близнашки

2 7 839

Бившият топ комунист Георги Близнашки е кандидат-президентът на ДПС, научи Narod.bg. Бившият служебен премиер от 6 август 2014 до 7 ноември 2014 година, изритат от БСП няколко месеца по-рано, смени спрягания досега като потенциален избраник на Ахмед Доган – Пламен Орешарски.

Финансистът само поискал да се оттегли от битката на 14 ноември по „лични причини”.

65-годишният професор по конституционно Георги Близнашки право ще бъде издигнат от Движението за права и свободи буквално в последния момент, пише „Галерия”.

Според публикацията юристът имал потенциала да привлече поне 2-3 процента повече гласоподаватели от твърдото ядро на ДПС, което е около 9 на сто от вота.

Източник на Narod.bg обаче коментира, че въпреки напъните дискредитираният в общественото съзнание Близнашки не е заплаха за първенството на Румен Радев заради откровената си близост до Доган и Бойко Борисов едновременно.

Реклама

Политическата кариера на развенчания социалист започва като лидер на БСП в София и член на Висшия съвет на партията.

Като представител на „Коалиция за България” Близнашки е наблюдател и депутат в Европейския парламент, където е и член на Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите.

През февруари 2014 г. оглавява Инициативен комитет за провеждането на референдум за изборна реформа. С БСП къса същата пролет, когато е натирен заедно с Георги Първанов – Гоце, Румен Петков – Глъвътъ и още неколцина социалисти.

Причината – уронване престижа на БСП и системни нарушения на уставните норми и публични изявления срещу партийната политика.

Сега, 7 години по-късно, Георги Близнашки д.стигна дъното като кандидата за президент на Движението за права и свободи.

2 Коментара
  1. Жоро казва

    Мърша

  2. Ангел Петков казва

    Па какво му е? Главанак като Б.Б., шкембе като на .Б.Б., изразни средства почти като на Б.Б., бивш активен комунист като Б.Б., размъкнато облечен като Б.Б…. само джипката му няма. Направо готов президент!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.