Калинка на Бойко гони БСП от „Позитано” 20 – коя е Живка Такева, пробутана от ГЕРБ за губернатор на София?

1 4 636

Калинка на Бойко Борисов предизвика бурен скандал, след като поиска БСП да напусне партийната сграда на софийската ул. „Позитано” 20, разкри Narod.bg.

Не Румен Радев, както за пореден път дезинформира сайтът на бившата секретарка от БНТ и любовница на Ахмед Доган Валерия Велева, а заместник-областният управител на София – 44-годишната Живка Такева-Първанова, калинка, назначената на поста от кабинета „Борисов 3”, е издала заповедта БСП да си плати наема или да напусне държавните етажи на Позитано 20.

Интересното е, че зам.-губернаторът на София и щерка на изключително близката до гербопитеците Янка Такева – несменяем шеф на Синдиката на учителите,

Живка с мама Янка – две калинки на ГЕРБ, които така и не бяха изчегъртани

Медийният скандал, забъркан от Малария Велева и сайт на олигарха Кирил Домусчиев – Киро Гела и ДПС, за да бъде замесен държавният глава и червените гласоподаватели да се обърнат срещу него, което ръководството на БСП отдавна цели, обаче разкрива един съществен проблем, пише 19 min.bg.

Две години – от 2019 г. насам, Корнелия Нинова и нейният екип просто не си плащат наема, въпреки че от една страна той е символичен – стотинки вместо поне 10 евро на кв.м, каквито са цените за офиси в центъра на София, а от друга страна партията получава държавна субсидия точно, за да не се излага и да си покрива разходите.

През 2019 и 2020 г., когато наемът не е плащан, тя е над 8 000 000 лв. или 16 000 000 лв. за двете години.

2020 г. не беше и година на избори, освен за председател на БСП, така че не може да се намери никакво оправдание за некоректността на организацията на Нинова. Според юриста на БСП Аглика Виденова пред Фокус всъщност държавата била освободила партиите от плащане на наеми, когато им намалила субсидиите, затова и ГЕРБ не плащали.

Реклама

Обаче от ГЕРБ показаха документи, че просто плащат не на Министерството на културата, към което е НДК, в чиято административна сграда квартирува партията, а на Областната управа. Възможно ли е само в БСП да са разбрали нещо, което другите не са, като се има предвид, че ГЕРБ беше водещата законодателна сила и нейните юристи са писали закона?

Важно е да се каже, че преди месец лидерката се раздели с финансиста на „Позитано” 20 Александър Нейчев, който с невероятни усилия успяваше да запази баланса в касата на Столетницата, но той беше отстранен.

Най-вероятно, както и всичко друго, касата е преминала под крилото на фаворита на председателката Калоян Методиев, спряган като неин интимен приятел, който заедно с Валерия Велева има „институт”.

На него БСП плащаше месечно сума, представляваща значителна част от неплащания наем, за доклади, представляващи преглед на печата с елементи на разсъждение. Същият ругае под път и над път президента, откакто вече не е в неговата администрация.

Прави и други работи, които биха ужасили партийните членове, които са му бесни, откакто 3 дни преди изборите на 4 април направи за смях Нинова, като я подведе, че ще изкара 28%, а тя се закова около 15% или на практика наполовина.

Уверена в предсказанията му, тя пък се подигра със социолозите, на които обяви, че ще се надсмива след изборите. С него като стратег БСП изкара още по-нисък резултат на изборите на 11 юли. И двата пъти получените гласове бяха електорално дъно за червените за 75 г.

Интересно съвпадение е, че по времето на Иван Костов и правителството на СДС Нинова, макар и юрист, е назначена за директор, а после й е продадена на стойността на 2-стаен апартамент държавната фирма „Техноимпекс”. А любимецът Калоян Методиев пък е бившият младежки лидер на СДС.

Засега БСП няма да бъде гонена от партийната централа, увери президентът.

Напомняме, че неотдавна подобен казус имаше и с ГЕРБ, откъдето обясниха, че плащат наем не на Министерството на културата, а именно на въпросната областна управа в лицето на Живка Такева. За разлика от БСП, което не плаща наем никому, но пък заплашва със съд всеки, който си го поиска.

1 Коментар
  1. майната казва

    Социалистически лозунг в действие – Нашето си е наше, чуждото/общественото/ е общо !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.